Най-добри практики за SEO оптимизация от агенция за оптимизация на търсачки

Нещата винаги се променят в света на SEO оптимизацията. Едно нещо, което остава постоянно, е необходимостта от редовно публикуване на ценно съдържание.
Търсачките водят до 70% от всички потенциални клиенти от бизнес към бизнес. Поради това е важно да сте сигурни, че оптимизирате съдържанието и уебсайта си за търсачките.
Малко предистория на SEO оптимизацията
SEO оптимизацията в крайна сметка е за изграждане на удобен за търсене уебсайт, който оптимизирате за възможно най-доброто потребителско изживяване. Няколко елемента допринасят за това дали даден уебсайт се класира добре.
Като за начало е важно да знаете понятията SEO фактори „на страницата“ и „извън страницата“. SEO факторите на страницата са онези неща, които можете да контролирате директно. Това са фактори като съдържание на страница (вид, дължина и качество), метаданни, скорост на сайта, мобилна реакция и т.н. SEO оптимизацията на страницата допринася за около 50 процента от вашето класиране.
SEO оптимизацията извън страницата, от друга страна, са факторите, върху които вашата марка няма пряк контрол. SEO факторите извън страницата могат да включват неща като входящи връзки от други уебсайтове, социални споделяния и географското местоположение на потребителя. Тези фактори допринасят за останалите 50 процента от вашето класиране.
Нашите препоръчани пет най-добри практики за SEO оптимизация
В eXtremeSEO насърчаваме клиентите да включват редица най-добри практики за SEO оптимизация всеки път, когато създават нова страница.
Чрез внедряване на някои от тези най-добри практики за оптимизиране на търсещи машини на страницата можете да подобрите качеството на потенциалните клиенти; развийте ценни взаимоотношения в подкрепа на усилията за изграждане на връзки; разберете по-добре вашата целева аудитория; и увеличете представянето на марката си.
1. Останете уместни с непрекъснато проучване на ключови думи . Google стана много по-интелигентен, когато става въпрос за потребителските намерения зад заявките за търсене. Отделете време, за да обмислите процеса на изследване на ключовите думи и се опитайте да мислите отвъд конкретни целеви ключови думи с къса опашка. Вместо това се съсредоточете върху подходящи теми и теми, за да разработите съдържание. Започнете, като отделите повече време за опознаване на вашата аудитория, преглед на текущите резултати от търсенето, за да определите разбирането на Google по темата и създаване на съдържание, което е в съответствие с вашите открития.
ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ : Използвайте секцията „Търсения, свързани с“ в долната част на Google SERP, за да ви помогне да обмислите.
2. Бъдете по-удобни за мобилни устройства . Може да смятате, че отзивчивият дизайн на уебсайт е добра отправна точка за мобилни устройства. Процесът обаче включва много повече. Не забравяйте, че потребителите може да са на мобилните си телефони, когато преглеждат вашето съдържание. Докато създавате и оптимизирате съдържанието на уебсайта си, вземете предвид елементи, включително структура и навигация на сайта, размер на шрифта, скорост на зареждане на страницата и др. Проучванията показват, че мобилните търсения вече превъзхождат тези за настолни компютри и Google напоследък се концентрира върху мобилните устройства.
3. Използвайте подход, основан на въпроси . За да привлечете подходящи потребители към уебсайта си, проучете възможностите за създаване на съдържание, което отговаря на „базирани на въпроси“ заявки за търсене. Някои маркетолози използват Google Keyword Planner като предпочитан инструмент за проучване на ключови думи, но когато става въпрос за намиране на въпросите, които клиентите задават, този подход не е непременно най-добрият. Помислете за по-дълги заявки, които нямат големия обем на търсене, на който Google Keyword Planner базира своите предложения. Няколко инструмента, налични на пазара, са налични, за да ви помогнат да определите нови възможности за ключови думи и да ви доведат до ценни ръководства с инструкции, статии, свързани с поддръжката, въпроси и отговори и често задавани въпроси. В крайна сметка тези стратегии могат да дадат на вашите клиенти, както и на потенциалните ви клиенти, информацията, която желаят.
4. Направете съдържанието лесно за намиране . Вашите потребители не трябва да се мъчат през страници и страници на вашия уебсайт, за да намерят информацията, от която се нуждаят. Стремете се към удобна за потребителя навигация в уебсайта. През изминалата година eXtremeSEO помогна на много клиенти да внедрят „ХЪБове“ за съдържание и секции с ресурси, които помагат както на потребителите, така и на търсачките. С успешното прилагане на този метод за маркетинг на съдържание , ние наблюдаваме органично увеличение на трафика за много клиенти.
ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ : Не забравяйте да актуализирате вашите HTML и XML карти на сайта, за да помогнете допълнително на потребителите и търсачките да намерят вашето съдържание.
5. Изберете уникално, качествено съдържание пред количество, всеки път. Важно е не само да се съсредоточите върху това да правите нещо „Х“ брой пъти, но също така да се концентрирате върху това да правите нещата по правилния начин достатъчен брой пъти. Не се притеснявайте, например, за изтласкването на определено количество съдържание всеки ден; по-скоро се фокусирайте върху изтласкването на добро, висококачествено уникално съдържание всяка седмица или всеки месец.
И накрая, имайте предвид, че социалните медии са от значение. Като минимум споделяйте и разпространявайте съдържанието си чрез социални канали, за да подобрите видимостта, да поддържате придобиването на връзки и да увеличите присъствието си при търсене.
А заключение
Всеки иска да сподели нещо, което носи истинска стойност. Страхотното съдържание, когато е оформено по правилния начин, може да издигне уебсайта ви рязко нагоре в страниците с резултати от търсачките на Google. Ключът е да останете последователни.
Относно eXtremeSEO
eXtremeSEO е водеща агенция за бизнес към бизнес (B2B) маркетинг и оптимизация за търсачки, базирана във София, България. Ние разработваме и прилагаме стратегии, за да помогнем на нашите клиенти значително да увеличат потенциалните клиенти и продажбите.

Източник - https://design4works.com

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *