Процесът на уеб дизайн

Процесите установяват линии на отговорност, създават времена и крайни срокове, обясняват разходите на клиента и тъй като се основават на система, при която един етап не може да бъде стартиран, докато предишният етап не е завършен, той осигурява много ясни етапи на одобрение.
Един размер не е подходящ за всички… всеки проект е различен и нашият процес винаги е съобразен с вас. Това обаче е основният процес, който използваме, за да стартираме проект.
Планиране и установяване на изискванията
Планирането е най-важният етап от всеки проект. Всички заинтересовани страни в проект за уеб дизайн се нуждаят от цялостно разбиране на работата, която трябва да бъде извършена, кога ще бъде извършена и кой ще я свърши.
Ако имате цялостен план, когато започнете нещо, той дава яснота на целия процес, споделена визия, повишава ефективността, намалява шансовете за грешка и маркира областите на отговорност.
Ние започваме всеки проект за уеб дизайн, като се срещаме с нашия клиент, създаваме екип и разработваме изискванията. Разглеждаме целите и целите на новия уебсайт и всички проблеми с текущото онлайн присъствие на клиента. Разглеждаме конкуренцията и където е възможно, извършваме проучване, като разговаряме с хората, които ще използват уебсайта.
Уебсайт Wireframes
Wireframe на уебсайт е като план. Това е дизайнът на потребителското изживяване (UX) без разсейването на цвят, типография, фотография и стил. Това ни позволява да се съсредоточим върху пътуването на потребителя през уебсайта, функционалността, структурата на съдържанието и интерактивността.
Едва след като съгласуваме схематичните рамки на уебсайта с клиента, процесът на проектиране може да започне.
Резултат: Скици на Wireframe за всеки основен шаблон на уеб страница в различни размери
Кратко описание на дизайна
Като част от процеса на проектиране ние си сътрудничим тясно с нашите клиенти, за да проучим посоката на дизайна. Това обикновено се прави чрез семинар по дизайн, където всеки предлага идеи, примери и мисли на масата и ние обсъждаме каква е най-добрата посока за външния вид и усещането на уебсайта.
Ние изследваме марката, нейната индивидуалност и как трябва да бъде представена онлайн. Разглеждаме уеб присъствието на конкуренцията, както и несвързани уебсайтове. Водят се бележки и се събират мнения.
Резултат: Писмена кратка информация за дизайна с визуални елементи за обяснение на посоката на дизайна, оформлението, типографията, цветовете и фотографията
Произведения на изкуството
С тясно сътрудничество резултатът от етапа на проектиране не би трябвало да е изненада, тъй като клиентът имаше принос и ние съобщихме ясно посоката си. Очакванията за качество се определят от предишната ни работа и това, което сме посочили през етапите на планиране. Обичайният резултат би бил, че поради сътрудничеството и подробното планиране първата итерация на дизайна ще бъде много близо до окончателния дизайн и оформление.
Дизайнът се произвежда чрез препратка към схематични рамки и краткия проект. Обикновено започваме с началната страница както на мобилни, така и на настолни размери и работим през уебсайта страница по страница.
Резултат: Илюстрации за всеки шаблон на основна уеб страница в различни размери на устройства
HTML/CSS маркиране
Първият етап на разработка е HTML и CSS маркиране: това е мястото, където ние вземаме илюстрациите на уебсайта и изпълняваме това, което наричаме „slice & dice“. Страниците на уебсайта са маркирани в чист и ефективен HTML и CSS, който отговаря на настоящи и бъдещи устройства.
Изображенията са оптимизирани да се зареждат възможно най-бързо. Ние също така осигуряваме качество за бъдещето, като оптимизираме изображения за HiDPI или Retina дисплеи. Векторните SVG се използват, когато е възможно, за да се увеличи максимално времето за зареждане и качеството на изображението.
Резултат: Тествани от браузъра адаптивни HTML/CSS файлове за всеки шаблон на страница
Развитие / разработка
Уеб разработката е, когато изграждаме уебсайта с вече създадените активи. Дизайнът и маркирането са интегрирани в бекенд технологията. Базите данни се настройват, функционалността се създава чрез код, уеб сървърите се конфигурират, сигурността се заключва и съдържанието се мигрира.
Това е етапът от проекта с най-малко сътрудничество между агенция и клиент: цялото планиране доведе до този момент – ние изграждаме точно това, което клиентът е поискал, така че комбинираме това с нашия собствен принос и опит.
Резултат: бета уебсайт
Тестване
Когато имаме бета уебсайт, извършваме първия етап на тестване. Това обхваща потребителско тестване, оформление, функционалност, сървър, ефективност на скрипта и време за зареждане, както и множество тестове на браузъри и устройства. Вторият етап е споделяне на бета връзка с клиента, за да могат те да извършат собствен преглед. Обратната връзка се събира и се правят промени, ако е необходимо.
Резултат: Финална алфа версия на уебсайт
Стартиране на уебсайт
Когато всички са доволни, ние мигрираме уебсайта към живия сървър и стартираме. В някои случаи може да направим меко стартиране, това е, когато уебсайтът е активен, но не е обявен или рекламиран. Това ни позволява да получаваме обратна връзка от обществеността, без да се вижда от масите.
Само след стартиране на уебсайт може да се проведе кампания за оптимизация за търсачки (SEO).
Резултат: уебсайт на живо - www.baxhour.com

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *