9 важни неща при избора и поставянето на тапети във вашия дом

Предстои ви ремонт или искате освежите вашия апартамент? Един от най-добрите начини да постигнете това е като смените тапетите с нови. На пазара се предлагат много и най-различни тапети, но правилно подбраните цветове комбинирани с вашия вкус ще придадат на вашия дом оригиналния стил, за който мечтаете.

Следвайте съветите споделени в тази статия от опитните специалисти от Лерос 1 ЕООД, които ще разкрият с нас, няколко вдъхновяващи начина за избора, използването и проектирането на интериора във всяка стая на вашия дом.

  1. Помислите внимателно за настроението, което желаете да създадете в дадената стая, избирайки точно определен дизайн тапети. В спалнята, където трябва да се чувствате спокойни, най-добре е да изберете тапети с топли цветове и по-лежерен дизайн, които ще ви предразполагат към релакс. В помещенията, където не прекарвате толкова време можете заложите на студени и наситени цветове.
  2. Предварително помислете и решете дали искате цветовете и дизайните в съседните помещения да се допълват взаимно и да бъдат в един стил или пък не. Тапетите от една колекция обикновено са създадени така, че лесно да се комбинират.
  3. Тапетите с по-дребни шарки са с по-изтънчен ефект и като цяло те по-лесно се комбинират с други дизайни. Дизайнерите ги предпочитат в по-малки стаи, защото не създават усещане за още по-малко помещение.
  4. Моделите с по-големи щампи са определяни като по-драматични и са подходящи за по-големи и просторни стаи, но те също биха могли да създадат усещане за по-малка, уютна и интимна атмосфера в стаята.
  5. Тапетите с вертикален дизайн, който сякаш се движи от пода до тавана може да създаде визуална илюзия, че стаята е по-голяма, с по-висок таван. Този вид тапети са идеалното решение за помещения с по-ниски тавани.
  6. Моделите с райета и дребни шарки с дизайн вдъхновен от природата сякаш никога няма да излязат от мода и винаги ще бъдат актуални.
  7. Ако можете да вземе мостри у дома си, за да проверите как биха се съчетали различните дизайни с вашето обзавеждане и настилки би било добре.
  8. Много уебсайтове предлагащи тапети в интернет разполагат с галерия, където можете да видите вдъхновяващи снимки на вече реализирани помещения и така ще придобиете по-добра представа. Един такъв сайт е leros.bg, където ще откриете голямо разнообразие от италиански, немски и английски тапети http://leros.bg/продукти/тапети с отлично качество за вашия дом.
  9. Новите видове тапети вече се лепят директно върху стената, без да се налага предварително да ги омазвате целите с лепило както преди. Сега вече специално лепило се нанася директно върху стената, а след това се поставя и тапета.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *