Тенденции за есен 2014 : Акцент върху раменете

Както е известно, модата винаги върви в крак със социалните промени.Например, когато обществото се нуждае от активността на жените, на мода излизат мъжките силуети в дамската мода. А когато жената може да си позволи да бъде изящна и красива – идва ред на тенденциите за открити рамене и леки тъкани. Сега явно, ние жените, трябва да бъдем едновремено и силни и женствени. Удивително, но е факт: през този сезон дизайнерите акцентират върху раменете и същевременно ги разкриват и подчертават тяхното изящество.

akcent_vurhu_ramenete

Саката и палтата с резки силуети останаха в миналото. Сега са на мода не заострените и подплатени, а меките рамене и закръглените ръкави, придаващи обем на горната част на тялото. Помним пуловерите с такава форма, популярни през 80-те. Днес дизайнерите предлагат техни варианти, много по-интересни и стилни.

Тази тенденция се налага не само при връхните дрехи, но даже и при коктейлните рокли с прибрана кройка в долната част. Препоръчва се обемните модни рамене да се съчетават с тесни поли. Практически всички моделиери в своите колекции се фокусират върху обемните рамене, като се стремят не само да ги подчертаят, но и да ги набият на очи.

Друг интересен акцент са откритите напълно или чрез различни разрези рамене. Те винаги изглеждат женствено. В този случай фантазията на моделиерите може да създаде крехък силует, да превърне притежателката на тоалета в загадка , да направи тънък намек за футуризма като модно направление. Оголените рамене безспорно могат да променят цялостната визия на жената.

Те могат да се разкрият и чрез деколтето тип лодка, което е модно не само при роклите, но и при модните за есента и зимата на 2013-2014 година връхни дрехи. Приветстват се и различните видове големи деколтета, подчертаващи нежната извивка на женското рамо. На някого тази тенденция може да се стори неподходяща за идващите хладни дни, но последователките на модата никога няма да се откажат да демонстрират своята красота и привлекателност, независимо от сезона.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *