Видове керемиди на пазара

Преди да изберете подходящи керемиди за ремонт на покрив, е добра идея да се информирате за предлаганите видове керемиди на българския пазар. Съберете необходимата информация за предимствата и недостатъците на всеки вид, за да направите най-добрия за Вас избор. Ето някои от предлаганите видове керемиди, според материала, от който са произведени:

полимерни керемиди

Керамични керемиди - Те са традиционни и най-често използвани. Употребяват се многократно, нареждат се лесно, ниско токсични са, издържат на сурови климатични условия и огън, позволяват добро оттичане на водата.

Полимерни керемиди - Предимствата им пред керамичните керемиди са ниско тегло, бързо и лесно нареждане, ударно устойчивост, хидрофобност, дълготрайност, устойчивост на климатични условия. На българския пазар лидер в тази област са полимерните керемиди от Vedernik.

Метални керемиди - Представляват листове стомана, повърхността им имитира керемиден покрив. На пазара се предлагат с различни видове антикорозионни покрития.

Бетонни керемиди - Характеризират се с издръжливост на сурови външни условия (замразяване и размразяване), използват се многократно и хидроизолират добре. За съжаление са с голямо тегло, което ограничава употребата им.

Битумни керемиди - Предимствата на тези керемиди са красивия външен вид, лесното им нареждане, използват се многократно и са нискотоксични. Предлагат се в различни цветове и форми.

Фиброциментови керемиди - Могат да се използват многократно, издръжливи са на климатични фактори (дъжд, сняг, слънце и т.н). Но засилват парниковия ефект, поради отделяните от тях газове.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *