Колко струва отопластиката?

Поради простата причина, че ушите и носът са частите от тялото ни, които продължават да растат през целия живот, най-често същите биват подлани най-често на различни естетически корекции.

Операция за естетическо оформяне, отстраняване на деформации и несъвършенства, редуциране или уголемяване ушните миди чрез прилагане на специфична оперативна техника се нарича отопластика.

Пред редица пациенти, взели решението да извършат корекция на ушите, логично възниква въпросът каква е цената за отопластика? В настоящия материал съвсем накратко ще се опитаме да представим факторите, които биха повлияли върху крайната цена, както и да ви предложим ориентировъчен диапазон за цена на отопластика.

Индивидуалният случай и степента на корекционно въздействие са ключови при определянето на цената за отопластика

Отопластиката, както и всеки друг вид хирургична намеса с цел извършване на пластична корекция, е строго индивидуална по своя характер процедура. Когато става въпрос за корекция на ушните миди, проблемът касае по-скоро естетиката им.

Корекционното въздействие, което се цели с извършването на операцията, при всеки пациент е различно. Ако при едни пациенти ще се редуцира големината на ушите с цел постигане на отличната им симетричност с останалите лицеви елементи - цената за отопластика ще е една.

Когато обаче се целѝ цялостна реконструкция на ушните миди, включително премахване на различни несъвършенства във формата и визията, и същевременно промяна на големината им - тогава цената би била различна.

Индивидуалният случай на пациента и комплексността от действия, които следва да бъдат приложени, за да се постигнат планираните резултати, до голяма степен определят крайната цена за отопластиката.

Изборът на хирург като ценообразуващ фактор за отопластиката

Хирургът за отопластика е другият ключов ценообразуващ фактор. Процедурата за корекция на ушите винаги е предшествана от преглед при специалист.

На този етап избраният от вас хирург ще ви представи всички детайли около предстоящата интервенция, ще обсъди с вас очакваните резултати, включително и цената, която ще трябва да заплатите.

Отопластиката далеч не е рутинна хирургическа интервенция, въпреки мащабите, в които се практикува - затова с избора на хирург следва да се подходи внимателно. Както всяка друга корекционна процедура, от познанията и опита на хирурга до голяма степен зависи и крайният резултат, респективно цената.

Извършването на отопластика в Турция е доста популярна практика днес. Освен добрите специалисти, които практикуват там, южната ни съседка е и най-близката ни дестинация, в която бихме могли да извършим отопластика на високо ниво и доста добра цена.

Отопластика: цена

Не бихме могли да дадем еднозначен отговор на въпроса колко струва отопластиката поради споменатите по-горе причини.

Цената за отопластика ще ви стане съвсем ясна след извършване на консултация със специалист. Съвсем ориентировъчно и без претенции за изчерпателност, цената за отопластика обикновено е в диапазона от 3000 до 7000 лв.

Разбира се, тя варира, в зависимост от комплексността от дейности и специфики на извършваната интервенция. Не на последно място, фактът, че пластичната операция на ушите изисква прецизност и индивидуален подход, предполага важността на този избор, отвъд ценовия аспект.

Действително цената е важна част, но преди всичко, пациентът трябва да мисли за отопластиката като за инвестиция в себе си, при това в дългосрочен план. Един вид цената е последващ фактор, който не бива да бъде поставян на първо място, когато сте решили да се подложите на отопластика.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *