Масово нашествие на хлебарки в дома ми

Аз живея в жк Младост 1А и за нещастие апартамента ми стана обект на масово нашествие на хлебарки. Става дума за кафявите насекоми със средна големина, които направо заляха жилището ми. Живея на четвъртия етаж и до този момент нямах проблем с насекоми, докато не дойде един ден, в който съседите започнаха основен ремонт.

И преди бях чувал, че се оплакват от хлебарки, но у нас аз съм виждал 1 – 2 и то само през нощта. Ремонтът обаче явно стана повод вредителите да започнат да се катерят по тръби и канали, за да стигнат до нас. Само преди един месец не можех да смогна да ги убивам. Бяха буквално навсякъде – в банята, кухнята, зад хладилника, под печката и по шкафовете ми.

Първоначално сложих кубчета с отрова и видях няколко жертви, но това беше всичко. После си купих спрей от аптеката, който даде по-добри резултати ала всичко бе за кратко и антипатичните буболечки пак се появиха. Не можех да спя нощем и се чудех какво решение да взема. Посъветваха ме да викна фирма за пръскане срещу хлебарки, която да ги прогони от дома ми и това бе последното нещо, което не бях пробвал.

Свързах се с бригадата по телефона и назначихме ден и час за предварителен оглед. Когато момчетата видяха за какво става въпрос казаха, че ще има доста работа, защото проблем е наистина голям. Те ми препоръчаха да поговоря и със съседите, които също имат нужда от третирана на помещенията.

Естествено казах на хората под мен за какво става въпрос и те се съгласиха да напръскат след ремонта. ДДД фирмата дойде със специална екипировка и препарати и започна обработката на стаите ми. След края на работата бях помолен да напусна апартамента за няколко часа и ме увериха, че ще е добре да напръскат още веднъж в месеца.

Резултатът бе много добър и в момента нямам хлебарки вкъщи. Скоро пак ще идват да пръскат, тъй като се разбрахме за още едно посещение. Комшиите ми пък свършиха ремонта и те също ще се възползват от професионалните услуги.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *