Окачени тавани от гипсокартон

Всички знаем, че облика на едно помещение се характеризира от тавана. Обръщаме внимание на неговата форма, цвета дори и игрите със сенки, които се наблюдават в по-абстрактните архитектурни решения.

Окачените тавани от гипсокартон могат да се поделят на два основни вида – на едно ниво и на много нива. Именно с тези видове трябва да се съобразим, когато ще работим по нашия таван. Окаченият таван на едно ниво е класическият солиден таван, на много нива обикновено могат да се разделят на две, три и много рядко на повече нива. Всичко зависи от вашето желание и от това колко нива ще искате да има вашият таван. Естествено цената на таваните състоящи се от едно ниво е значително по-ниска, отколкото тази на таваните с повече нива. Логично е, че последните са с по-висока стойност, основно поради повечето материали вложени в тях. Но въпреки всичко таваните с много нива са доста популярни за момента.

Предимствата на окачените тавани от гипсокартон:
Възможностите за дизайна са наистина много. Поради този факт да се направи избора на точния таван е много труден. Именно многото възможности ни раздвояват и ние се колебаем, кой да изберем.
Друго предимство е, че гипсокартона е екологично чист, влагоустойчив и пожароустойчив материал.
Всичко свързано с този материал е нетоксично и чисто. Конструкциите изработена от него не са вредни за здравето на хората, електронеутрални са и нямат никаква миризма, която би навредила на хората. Както споменахме по-горе, той е водоустойчив и е идеален за поставяне в санитарни възли, бани, както и таван за кухненски помещения.
Окачените тавани от гипсокартон с много нива могат да реализират мечтите на всеки впечатлен от дизайна и изработката на замъците в готически стил, църкви манастири, музей, древни храмове, опери и други.

Какво е разковничето в цялата тази работа. Не е толкова сложно, когато се оформят детайлите на помещението тогавашните творци са обръщали внимание на всичко, стени, прозорци, външен облик и най-вече на таваните. Те би много разнообразни и изключително изпипани. Като видове са много дори хиляди, основните сводести, с гипсово-циментова мазилка, фигури и первази, изографисани от велики творци, с дребни фрезки. Щом се замислим за настоящето, че окачените тавани изпълняват не само естетическа, но и прагматична роля в нашето помещение.

Да речем, че тавана на един апартамент е на няколко нива, лесно можете да осъзнаете, че всеки един таван определя дейността и функцията на една отделна независима зона, независимо от това дали сме в коридор, хол, баня или спалня. Те имат големи предимства : на първо място поставяме това че са екологични чисти и че издържат на високо натоварване / приблизително 15 кг на квадратен метър /, както и влагоустойчостта, и пожароустойчовостта.

В сайта на Антола Строй - antola-stroy.com можете да намерите много допълнителна информация за окачените тавани, както и цени за монтажа им.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *