Упражнения за корем – необходими правила

Мускулите на корема винаги сигнализират първи за всички промени в организма, предимно за повишаване на теглото и за настъпване на възрастови промени! Мускулите на корема са по-слаби от останалите мускули в човешкото тяло и са трудно податливи на стягане с упражнения. Затова е важно всички упражнения за корем да се изпълняват внимателно, регулярно и съобразено с режима на хранене!

талия

Отпуснатия корем няма да добави добро настроение на никой — особено на жените! Премахването на корема не е толкова сложна задача. Като първо трябва да се установи причината за появата на корема! Ако вие сте наследствено обусловени към по-голям корем, не е странно, че притежавате такъв. Въпреки всичко често се срещат слаби хора, които имат отпуснат корем и се придържат към определена диета.

Причината се крие в постоянна консумация на растителна храна! Ако основният ви хранителен режим е изграден от плодове и зеленчуци, които съдържат много вода, а също така ако ги консумирате в голямо количество, вие можете да получите подуване на стомаха! Ако смятате, че именно тази парична е водещия фактор, се постарайте да промените начина си на хранене! Включете в хранителния си режим растителна храна, житни продукти, картофи, извара, хляб и други продукти, които предизвикват отслабване.

Ако мислите, че корема ви е резултат от постоянно преяждане и заседнал начин на живот ще ви помогнат упражненията за корем! Тук трябва да направим отклонение от темата и да кажем, че коремните мускули не са различават особено от останалите мускули в човешкото тяло! Единствената разлика е, че за да се тренират добре е необходимо да се задействат от специални упражнения за корем, които са предназначени именно за този вид мускули! За тази група мускули е валидно правилото: повече не значи по-добре!

Когато тренирате мускулите на коремната стена дишайте повърхностно, а не дълбоко, за да намалите напрежението върху тях! Има няколко основни правила, към които трябва да се придържате по време на упражненията за корем! Ако не спазвате тези правила може да се получи прекомерно натоварване в резултат, на което извършените упражнения да не доведат до очакваният ефект. Те могат да предизвикат неприятни усещания, не само в областта на пресата, но и в областта на гърба и шията!

Правилата са следните:
- никога не правете упражнения за корем непосредствено след хранене
- по време на упражнения носете дрехи, които няма да ви пречат
- бъдете настойчиви! Плоският корем изисква големи жертви!
- дишайте правилно, правете всяко вдишване през уста, а издишвайте през носа
- при повдигане на тялото по време на упражнения не фиксирайте краката, по този начин ще натоварите повече коремната мускулатура!

spodelime.com

Едно мнение по „Упражнения за корем – необходими правила

  1. За постигане на плосък корем е необходимо да се наблегне на 3 неща: упражнения за корем, кардио и правилна диета. Диетата трябва да включва фибри, антиоксиданти и протеини. Фибри, за да предотвратят подуването на стомаха. Антиоксиданти за повишаване на ефективността от тренировките и протеини за метаболизма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *