Визитки – доверете се на професионалисти – част II

Имате нужда от помощ при избора на рекламна агенция, графичен дизайнер или печатницата за изработката на вашите визитки? Ето някои неща, които трябва да имате предвид:

На първо място се свържете с избраните от вас по телефон или имейл адрес. Разкажете им за проекта си и задайте смело всички въпроси, които имате. Няма нищо лошо да изисквате и да сте запознати - възползвайте се от това, че като професионалисти в рекламния бранш те са наясно с модерните техники, спецификации и материали, които са на разположение за изработка на визитки. Ако от отсрещната страна не откликнат адекватно и с желание - потърсете други.

След като се запознаете с подробностите е хубаво да поискате и някаква ориентировъчна цена за визитките. Въпреки, че ценообразуването зависи от много фактори, обикновено все пак има някаква първоначална цена, която е калкулирана на база стандартни поръчки - хромова хартия - мат или гланц, 250-300 гр., ламинат и др.

Поискайте да видите проби на визитки, които са отпечатани при тях. Разгледайте ги - това може да доведе до допълнителни въпроси, или вдъхновение.

Много важен фактор при избор на изпълнител за изработката на вашите визитки е доколко отзивчив и информиран е той. Трябва ви някой, който ще провери файла и ще се свърже с вас, ако има някакви проблеми или въпроси, защото без значение каква е цената на поръчката, ако във вашия файл има грешка, това са пари хвърлени на вятъра.

Ако сте с ограничен бюджет изпълнителя може да Ви спести пари с адекватни съвети, като например корекция в размера - за повече визитки събиращи с в един лист; корекция във формата за по-малки загуба на хартия; по-малко цветност....

Ако пък нямате време за излишни разговори и сте убедени, че подадените от Вас файлове са без грешки и нямат нужда от корекция е хубаво да добавите все пак описание в имейл или допълнителен файл с инструкции, приложен към работния.
И въпреки всичко не забравяйте - всеки проект е различен и комуникацията е от ключово значение за получаване на най-добър резултат.

В следващата част ще поговорим по-обстойно за техники и довършителни работи при създаването на Вашите визитки.

сподели бутон