Календари – доверете се на професионалисти!

Отпечатването на календари не е лесна задача. Имайки предвид разходите, които ще отделите не трябва да оставяте изработката им на случайността. Вашите календари ще бъдат пред очите на клиенти, приятели и бизнес партньори през цялата година, затова Вашата инвестиция трябва да бъде добре осмислена. И защото е хубаво всеки да върши това, което му е работа е важно да се доверите на професионалисти в рекламния бранш и единствено цената на календара не трябва да бъде водещ фактор.

Ето защо е необходимо да се избегнат няколко основни грешки при отпечатването на календари.

  • Твърде късни печат и разпространение на календарите:

Едно от главните неща, които трябва да избягвате е забавянето при отпечататване и разпространение на календарите си. Раздаването им след навлизането в новата година със седмици и понякога месеци води до намаляване на процента ефективност. Именно затова планирайте календарите си от рано. Това ще Ви даде достатъчно време за изчистване на концепцията и визията на вашите календари, както и преднина при евентуални възникнали проблеми.

  • Скучни и нискокачествени снимки:

Друга основна грешка е изготвяне на календари с некачествен или скучен образ и неясна, объркана идея. Ако вашите снимки не успеят да грабнат погледа, цялата инвестиция за печат на календара ще се обезмисли. Заложете на идейни, впечатляващи образи и при нужда наемете професионален фотограф!

  • Оформление

Друго нещо, което трябва да избягвате е лошото оформление на календара. Изображенията в календарът трябва да бъдат приятни за окото, но същевременно не без значение са и неговата естетика и функционалност. Често са необходими полета за писане на бележки в календара, както и за допълнителна информация като напомнянето за световни, национални или църковни празници.

  • Лошо качество на печатни материали:

Освен оформлението, от огромно значение са и материалите за изработка на календарите. Често допускана грешка е отпечатването на календари на нискокачествена хартия стремейки се да пестим средства, което води до бързо износване, избледняване на печата и още куп неприятни ефекти, които със сигурност няма да оставят добро впечатление на вашите партньори.

  • Липса на  информация:

На последно място, но не по значимост още една грешка, която някои дизайнери пренебрегват -поставяне на актуална информация за фирмата - логото, контакти и разбира се - информация за продукти и услуги.

споделяне на връзка