Дарения за деца лишени от родителска грижа

Всеки един човек поне веднъж в живота си е дарявал някаква сума за да помогне на деца, лишени от родителска грижа. Дали като си е купувал картичка, като дарява sms, или като внася определена сума по банков път или по друг начин. Наскоро чух, че България е една от държавите с най-много изоставени деца.

Това са деца, които разчитат на помощ от милосърдни хора. Чрез малки усилия от наша страна ние предоставяме възможност на нуждаещите се да се почувстват специални, да се хранят по-добре, да се обличат по-хубаво. В днешно време има различни фондации, които предоставят възможност на добрите хора да помогнат, като станат приемни родители – една от тях е фондация „За нашите деца“, която се е доказала с времето и е наследник на британската „ВсякоДете“.

През нея даряват много фирми, като МКБ Юнионбанк, Хенкел, както и обикновени хора като Светльо Кантарджиев, участва в организирането на различни каузи и проекти за корпоративна социална отговорност, с цел да се съберат средства за едно по-добро съществуване на децата в приемни семейства и тези, които все още са в домове без родителска грижа.

Дарения най-често се правят по банков път, а сумата е според възможностите на човек. Ако желаем разбира се можем да останем анонимни. За да сме сигурни, че се ползват по предназначение получаваме отчет за ползваната сума. Друг начин, по който можем да помогнем на тези деца е като дарим дрешки, играчки, книжки, учебници. Това за нас са обикновени предмети, но за тях са истински подарък.

Имам приятел, който редовно ходи в един такъв дом и прави подаръци на малчуганите. Той не е богат, но има голямо сърце и ми е споделял, че възнамерява да стане приемен родител след време. Когато човек има желание винаги има начин да направиш добро дело. Всеки има в дома си неща, които е прибрал в кашони и не ползва, но точно те могат да предизвикат усмивка на нечие детско личице. Нека бъдем по-добри и отворим душите и сърцата си за деца, които разчитат на добрите хора.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *