Някои факти за детското хранене

Ако обръщате внимание на храненето на вашето дете, това ще доведе до цялостно подобряване на неговото здраве, и добиването на здравословни хранителни навици сега ще му помогне да стане здрав възрастен, когато порасне. Правилното организиране на детската кухня е важен фактор за предотвратяване на много здравословни проблеми като затлъстяване, слаби кости и диабет. Осигуряването на храната, от която детето ви се нуждае, ще му позволи да достигне до най-добрия си потенциал.

Получаването на подходящото количество храна е важен фактор в правилното детско хранене. Децата до три години трябва да получават около 1 300 калории на ден, децата между три и шест години – 1 600 калории на ден, а тези над седем – 2 000. Тези калории трябва да идват от две до три порции млечни продукти, 2-3 порции протеин, 3-5 порции зеленчуци, 2-4 порции плодове и шест до единадесет порции нишесте на ден. Мазнини, захари и масла трябва да се използват пестеливо.

Една порция означава количеството, което средностатистическият човек изяжда наведнъж. Ако детето ви изяжда повече от една порция, ще трябва да коригирате калориите и хранителните стойности, които то приема. Повечето продукти имат хранителна информация върху етикета. Имайте предвид, че размера на порциите за по-малките деца често са по-малки от нормалните за по-големи деца.

Много лесен начин, по който можете да определяте порциите храна, които детето ви трябва да приема всеки ден, е чрез хранителния калкулатор за деца на Данонино. Той е предназначен за определяне оптималния хранителен режим на дете с нормално тегло на възраст от 2 до 10 години. Използването му е изключително лесно, а и самата страница съдържа подробни инструкции.

Ако детето ви консумира съответното количество храна, изчислено от хранителния калкулатор на Данонино, то трябва да приема и всички витамини, които се нуждае. Въпреки това, някои деца са придирчиви или може да не получават необходимите им витамини и минерали поради други причини. В тези случаи е добре да се дават мултивитамини, за да се набавят необходимите вещества. Тези мултивитамини могат да бъдат предписани от вашия педиатър или закупени във всяка аптека или супермаркет.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *