Ползите от директориите за статии

Директориите за статии са един от най-успешните методи за извършване на качествена SEO оптимизация. Публикувайки уникални текстове в авторитетна директория за статии, това със сигурност ще помогне на Вашият уебсайт да се пребори с конкурентите си в Google, а и ще привлечете директен трафик.

Принципът по който Google правят своето класиране на сайтове по дадена дума е доста сложен процес, но основното нещо, което трябва да знаете е следното:

Позицията ви в търсачката се определя от това, което Вие пишете за себе си и това което другите пишат за Вас!

Това ще рече, че колкото повече хора пишат (цитират) Вашият сайт - толкова повече Google ще отдаде значение на това. Единственият недостатък за момента е, че Google няма как да разбере дали хората ви цитират за добро или за лошо. За Google всеки линк в статия означава, че цитираният сайт по някакъв начин е важен и постепенно ще позиционира този сайт на по-горни позиции.

Трудно е обаче да накарате хората и в частност блогърите да пишат точно за Вашият сайт. Някои хора практикуват определен вид маркетинг в който с преки или косвени действия карат хората (блогърите) да пишат за тях - в повечето случаи с негативизъм. И да искат и да не искат - те ще Ви цитират (линкнат) и по този начин сайтът Ви ще се класира на по-предни позиции.

За щастие обаче не се налага да сте маркетингов гений и да използвате хитри тактики. На помощ на потребителите се явяват директориите за статии. Те са създадени от хора, които имат пряка или косвена връзка със оптимизация на сайтове.

Почти всички директории за статии у нас изглеждат като типични блогове на стандартната платформа WordPress. Истина е, че Google обича блоговете и блогърите поради факта, че в тях често се публикува съдържание, а новото съдържание за Google е като топъл хляб за гладен пенсионер (какво сравнение само).

Разликата е, че потребителите на всяка една директория за статии имат пълна свобода на действие. Това ще рече, че те сами си пишат текста, сами определят и линковете, които да се съдържат вътре. Стига разбира се да спазват правилата на директориите.

По-опитните събмитъри или SEO специалисти знаят, че ефекта от статията се засилва ако тя бъде споделена в колкото се може повече социални мрежи - тоест ако се изградят обратни линкове към самата статия.

Автор: Андрей Димитров

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *