За какво да попиташ при настаняване в хотел?

Ако единствената ви мисъл при настаняване в хотел е да се възползвате от безплатни екстри, определено ще се провалите. Всеки хотел има допълнителни удобства и екстри, които ще направят престоя на всеки клиент още по-приятен, но тъй като никой не се осмелява да попита за тях, те остават скрити за по-голямата част посетителите.
Ето някои ключови въпроса, които е полезно да се зададат още при настаняването в хотела.

Ако знаете, че транспорта ви при напускане на хотела е късно, още при регистрацията трябва да предупредите за това. Така ще избегнете неприятна санкция или недоволството на персонала.

Попитайте дали има възможност да ви дадат стая с по-красив изглед от тази, която вече сте резервирали. От рецепцията няма да имат нищо против да направят подмяната, ако има свободни стаи в хотела.

Някои скрити такси, ДДС, туристически такси могат да ви изненадат неприятно, затова питайте за тях още при регистрацията. Попитайте за възможност за безжичен интернет, за паркинг и закуска. Ако може да бъде уговорено предварително, заявете го.

Попитайте какви са наемите на велосипеди, плажни чадъри, колички за голф и др. и си ги предплатете, за да не си нарушавате комфорта по време на престоя в хотела.

Всеки хотел предоставя на своите клиенти безплатни тоалетни принадлежности. Не пропускайте да попитате какви са, за да не се налага след настаняването да търсите душ гел, халат или сешоар. В повечето случаи един хотел предлага шампоан, балсам и един комплект за шиене.

Във всеки хотел чаршафите се сменят всеки ден, но при завивките не е точно така. Ако искате и завивката ви да бъде подменяна редовно, помолете за това. Никой няма да ви го откаже. Ако все пак се случи, има къде да подадете оплакването си.

Ако сте дошли наистина да си почивате и всеки един шум би ви подразнил, поискайте да ви дадат стая, която е достатъчно далеч от всички източници на шум–асансьор, коридори с голям трафик и др.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *