Как да използваме декоративните профили по най-добрият начин

Вариантите за дизайна и декориране на дома са милиони. Въпреки това, понякога се налага да работите с това, което имате. Добър начин за стилна промяна на жилището е поставянето на декоративни профили. Но те могат да бъдат или най-красивият, или най-лошият акцент в домашния Ви интериор, според начина им на поставяне. Ако не са монтирани подходящо, декоративните профили могат да изглеждат не на място или недовършени. С малко работа и подходящ дизайн обаче те могат да променят изцяло динамиката на стаята.
С помощта на консултантите в търговията с декоративни профили от Лерос ще споделим с вас как можете да ги вложите по най-добрият начин, за да стане дизайна на дома ви уникален.
декоративни профили

СКРИВАНЕ НА ПРОФИЛИТЕ

Ако не харесвате външния вид на декоративните профили, можете да ги скриете по различни начини. Едната възможност е да ги боядисате в същия цвят като тавана или стените, така че да се съчетаят със заобикалящата ги среда. Друг вариант е да използвате мазилка, за да им придадете съвсем различен вид и персонализиран характер.

ПРОФИЛИ ОТ ИСТИНСКО ДЪРВО ИЛИ ИМИТАЦИЯ

Материалът, от който са направени декоративните профили, ще определи какво може да се направи с тях. Профилите от естествено дърво обикновено са дъбови. Ако искате те да издържат дълго време, ще трябва да бъдат правилно поддържани. Дървесината е податлива на гниене и ще трябва да се третира, преди да приложите какъвто и да е вид декорации. Последното нещо, което искате, е те да остаряват или да изсъхват.
Другият тип декоративни профили са създадени от композитни материали, вместо от масивно дърво. Те могат да бъдат предварително издълбани с прорези, за да изглеждат състарени и износени. Дори композитните дървени профили трябва да бъдат третирани и защитени, така че да не се разпадат през времето.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДЕКОРАТИВНИ ПРОФИЛИ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ ИЛИ СВИВАНЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО

Профилите могат да се използват, за да направят една стая да изглежда по-голяма или по-малка, отколкото всъщност е. Ако помещението Ви е издължено, използването на открити декоративни профили напречно може да направи пространството да не изглежда толкова като коридор. По същия начин можете да пускате профили в посока на най-дългите стени в тясната стая, създавайки илюзията за повече пространство.

МОДИФИКАЦИИ НА ТАВАНА

Освен това можете да използвате декоративни профили за визуално спускане на сводест таван. В зависимост от структурата на Вашата стая, сводестите тавани могат да създадат твърде много пространство. Поставянето на профили в горната част на височината на стената, може да сведе мащаба на стаята до по-нормални размери.
Използването на декоративни профили може да акцентира на Вашия дом по различни начини. Изброихме само няколко от тях, но има много повече начини да ги използвате.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *