На кой ключар да се доверим?

Защо понякога хората се страхуват да се доверят на ключар? Ами отговора е много прост. Явно са патили от псевдо ключари или имат близки и познати които са има проблеми с ключар.

Наистина на много от нас се е случвало да имат нужда от ключарска помощ, въпреки че „помощ” не съм сигурен, че е най-подходящата дума, тъй като за услугата се плаща и то в някои случаи не малка сума или по-точно в пъти повече от реалната цена.

Във всеки вход има лепенки рекламиращи ключарски услуги.  Когато сме пред вратата а ключа е вътре и не можем да се приберем, я на звънците на входа, я на рекламното табло в блока виждаме рекламен стикер за ключар. Казваме си чудесно, ето я помощта.

Фирмите рекламиращи по този начин са много, но обръщали ли сте внимание на съдържанието на лепенките? В тях има рекламен текст от сорта „ключарска помощ”, „ключар денонощно”, „авариен ключар” и други, като освен това на лепенката има само телефон, обърнете внимание само мобилен телефон. Няма адрес, няма сайт, ...нищо! Значи доверяваме се на ключар, който ще пуснем в къщата си, а не знаем това дали наистина е ключар или е някой мошеник.

Та ако утре имаме отново проблем с бравата, защо да не извикаме същият ключар, на които вече сме платили за услугата. Как ще го намерим, ако не ни вдигне телефона или ни откаже повторно посещение по някаква причина? Един от начините да сме сигурни, че ключаря който ще ни посети не е някой шарлатанин или крадец е да проверим на рекламата има ли адрес на ключарското ателие.

В сайта на „Съюза на ключарите в България” има списък на ключарите притежаващи сертификат и майсторско свидетелство. Всеки един от тези ключари има ключарско ателие и разбира се не всички служители в ателието имат такъв сертификат, но гаранция за техните услуги е техният майстор ключар, който следи за точността, коректността и качеството на извършваните услуги.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *