Четири основни стъпки за почивка в чужбина

Наближава края на летния сезон, а много хора вече са използвали своите отпуски и са се върнали по работните си места, мислейки за следващата почивка или екскурзия, а защо не и двете едновременно. В интернет могат да се намерят безброй много организирани почивки не само в България, а и в чужбина. Какво трябва да имате предвид, когато правите своя избор? Ето и няколко основни стъпки при избирането на почивка в чужбина.

Желаната дестинация

Всеки човек има по едно или няколко места, които иска да посети през живота си и е грехота да не го направи, ако е имал възможност. Ако отивате на почивка с друг човек и ако имате няколко фаворита за посещаване, добре е да обсъдите желаните дестинации заедно. Напишете местата на лист хартия и преценете времето, и средствата, с които разполагате.

Колко време имате за почивка

Има чудесни оферти за почивка в чужбина, дори за три-четири дни. Разбира се, не са на далечни разстояния, като Мексико, Бразилия, но са приятни за почивка през уикенда. Също така има какво да се види извън курортния комплекс, стига да искате да го направите. Времето, с което разполагате, трябва да се прецени и съгласува с вида транспорт, с който ще се придвижвате.

Изберете транспорта си

Изберете по-близка локация до населеното ви място, ако ще почивате три или четири дена, защото повечето екскурзии на такива дестинации се провеждат с автобус. А колкото повече пътувате с автобус, толкова по-малко време ви остава за почиване. От една почивка за три/четири дена, вие прекарвате едно денонощие в пътуване (в зависимост от дестинацията). Най-бързо и приятно е пътуването със самолет.

Избор на туристическа агенция

Има много туристически агенции, но коя заслужава вашето доверие? Това, може би, е един от най-трудните избори, пред който можете да се изправите. Най-добре е да изберете агенция/бюро с дългогодишен опит зад гърба им. Новосъздадените агенции може да са добри и да искат да създадат прекрасна почивка за вас, но неопитността може да се окаже минус, който да ви навреди в дадени обстоятелства. За по-сигурно изберете агенция, имаща телефон и адрес. Достатъчно много измами са извършени заради прекалената доверчивост на клиенти, избрали агенция, съществуваща само в интернет пространството.

Туристическата агенция трябва да може на място да ви предложи офертата в писмена форма, като се включват в нея цената, престоя ви с броя нощувки, маршрута на пътуването, информация за храненията, паспортна информация/визи, хотелът, в който ще отседнете и т.н.

Ако ви е трудно да изберете агенция, можете да се обърнете към приятел, който има опит с избора на агенция и може да ви препоръча някоя.

В интернет има безброй много привлекателни оферти за екзотични почивки в чужбина. Следвайки горните стъпки ще можете по-лесно да се ориентирате в избора си на дестинация, агенция и оферта.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *