8 от 101 експерти споменават коментирането като метод за линк билдинг

Линк билдингът е метод за увеличаване на SEO (оптимизация за търсачки) за вашия блог или уебсайт.
Търсачките ценят съответните връзки от уважавани и високопоставени блогове обратно към вашия.
Всъщност Нийл Пател в публикация потвърди, че тази практика определено си заслужава, доказвайки го чрез собствени експерименти.
Уместността е силен фактор, когато става въпрос за линк билдинг. Трябва да има добро съвпадение със заявките за търсене, темата трябва да съответства силно и на двете дестинации, а добавянето на подходящи ключови думи в коментара със сигурност е полезен тласък.
Как правите линк билдинг за вашия блог?
Ако искате да научите повече за линк билдинга, наскоро участвах в обобщената публикация 101 експерти споделят своите най-добри техники за линк билдинг относно приемливите методи за линк билдинг за блогове и уебсайтове.
Тук има много отлични съвети, които ще ви занимават доста дълго време. Въпреки това, ако искате да разберете повече за това как се включват коментарите, аз бях №21 и ето какво казах:
Мислили ли сте някога да коментирате като метод за линк билдинг?
Всеки път, когато оставите коментар, вие можете да изпратите URL адрес към вашия уебсайт или блог. Това е приемлив начин за свързване на вашия коментар към вашия сайт, който не се счита за спам или е оставен на милостта на системите за модериране.
Тази връзка обикновено не е очевидна веднага за читателя на коментари. Той се крие зад името, което също изпращате с вашия коментар.
Следователно трябва да направите четири неща:
• Използвайте истинското си име вместо псевдоним или името на фирмата си.
• Използвайте имейл, който е свързан с вашия псевдиним, за да подобрите доверието си.
• Изпратете URL адрес на публикация във вашия блог, която е подходяща за публикацията, която коментирате, а не за началната страница на блога ви.
• Предложете на читателите да кликнат върху вашето име, за да разберат повече.
Коментирането работи като добър метод за линк билдинг, ако:
• Напишете съществени коментари (поне 3 изречения), които добавят стойност, а не просто „Хубава публикация“.
• Направете коментара си открояващ се, като отговорите на въпрос или разрешите проблем.
• Използвайте качествено писане, за да бъдете забелязани и да примамите читателите да кликнат върху името ви, за да посетят сайта ви.
• Изградете връзка с блогъра, като използвате името му във вашия коментар, за да гарантирате отговор.
Коментирането помага при SEO, защото:
• Търсачките ще разпознават съвпадения на ключови думи в коментарите и ще ги индексират съответно.
• Връзката към подходяща публикация в блог е привлекателна за търсачките, които ще оценят тази уместност достатъчно, за да увеличат авторитета на домейна на вашия сайт.
• Продължаващите разговори в коментарите увеличават популярността на блога-домакин, което привлича интереса на търсачките.
• Редовното коментиране увеличава шанса вашите коментари да бъдат забелязани, индексирани, кликнати върху тях и обхождани обратно на вашия сайт.
Голяма част от тези практики могат да бъдат адаптирани за социални медии, форуми и други онлайн дейности, както и за коментиране в блогове, с отлично писане и малко въображение.
Кой беше на вълната ви относно линк билдинга?
Имаше 8 други експерти, които споменаха коментари (както и други методи) за линк билдинг. Най-добрият беше от моя скъп приятел Филип Вергезе Ариел:
#20 Филип Вергезе Ариел
Влязох в онлайн общността като автор на коментари в блог, дори преди да имам собствен блог.
Дори след като изградих добри отношения с много експерти и влиятелни лица, аз все още следвам тази стратегия като една от най-добрите ми техники за линк билдинг.
Нашите стратегически коментари с добавена стойност, свързани с теми, могат да привлекат много внимание от страна на читателите, както и от собствениците на блогове и най-често това води до реализация.
Публикувах статия по тази тема под заглавието „Силата на коментарите в блога“.
Наистина магическата сила на коментарите в блога е невероятна! Може да се използва като чудесна техника за линк билдинг.
Филип коментира правилно от дълго време и в резултат на това изгради репутацията си и повиши осведомеността за своя блог. За него коментирането не е само линк билдинг, но и привличане на внимание (поради правилните причини), така че повече хора посещават блога му, за да прочетат какво има да каже.
Друг на същата дължина на вълната беше Джъстин Джермино:
#8 Джъстин Джермино
Един от начините, по които изграждам обратни връзки, е, разбира се, като оставям ценна обратна връзка на други сайтове, видеоклипове и форуми в сродна ниша в същите теми, които покривам. Това не е просто коментар като „добра статия“, а такъв, който обхваща конкретни теми, за които се говори, задава въпроси, които статията не е адресирала конкретно и може би може да има или добавя ценна обратна връзка за създателя на съдържание.
Моето намерение не е просто просто да оставя коментар и обратна връзка заради самата обратна връзка, а да насърча взаимодействието, защото да бъдеш известен и забелязан и да имаш взаимодействие е също толкова ценно, колкото простото получаване на връзка.
Това все още отговаря на моето намерение, че взаимодействието и ангажираността за мен са по-добра форма за линк билдинг, отколкото просто да се откажа и да коментирам или да публикувам като гост.
Той разбира, че силата на взаимодействието трябва да има предимство пред желанието за линк билдинг. Ако това се направи правилно, линк билдингът просто се превръща в страничен продукт, от който всички печелят.
И Джанис Уолд повтаря това, което Нийл Пател каза в публикацията си относно коментирането на високопоставени блогове:
#9 Джанис Уолд
Коментирайте блогове с висок DA. Уверете се, че блоговете са във вашата ниша.
Истински и смислен коментар
Тези експерти споменаха коментарите за линк билдинг в еднакво положителна светлина:
#12 Ерика Мохсен-Бейк
По мое мнение най-добрата стратегия за изграждане на обратни връзки е истинският и смислен коментар в блога, който помага за свързване и опознаване – но също така създава ценно, полезно съдържание, което си струва да бъде свързано.
Свързването чрез истински, ценни коментари в блога и създаването на съдържание, което е ресурс, към който си струва връзката, ще помогне за изграждането на качествени препратки.
Ерика е права, коментарите, които съдържат полезен материал, който добавя стойност към публикацията, помага на читателите по някакъв начин и си струва да бъдат прочетени сами по себе си, са много по-ефективни при линк билдинга, отколкото простото писане на коментар заради самия него .
#13 Лиза Сикард
Вторият начин, по който генерирам връзки, е да коментирам подходящи публикации в блогове.
Не коментирайте само за връзките, но се опитайте да намерите поне 3-5 добри публикации в блогове, подходящи за вашата ниша, и оставете коментари за тях.
Уверете се, че са поне няколко изречения и добавете нещо към темата! Това е чудесен начин да общувате и с други във вашата ниша.
Важно е да направите същото като Лиза и да търсите подходящи блогове във вашата ниша или там, където е по-вероятно да се събере вашата целева аудитория . Уверете се, че вашите коментари наистина се броят, така че да са от полза за вас, блогъра, другите коментиращи и читателите.
Коментирането като част от работата в мрежа
Другите експерти по линк билдинг се фокусират върху изграждането на взаимоотношения, което включва работа в мрежа, водеща до коментари в блогове.
Всъщност за много експерти коментирането е един от методите, използвани за работа в мрежа. Всичко е свързано с изграждането на връзка с блогърите, за да ги накарате да ви познават, харесват и да ви вярват по-добре.
Смисленият, полезен и уместен коментар помага за увеличаване на индексираното съдържание. Това трябва да е от полза както за блогъра, така и за неговите читатели. Качеството на вашето писане ще привлече вниманието към вас и последователното коментиране скоро ще ви постави в добрите книги на блогъра.
Всички блогъри приветстват редовните коментари, особено ако предоставят достойни отговори. От блогъра зависи да отговори по подходящ начин и всеки коментатор, който си струва солта, ще бъде готов да отговори. Това ще помогне да се създаде началото на дискусия.
Защото дискусията води до популярност. Хората са привлечени от бурна активност и вълната от коментари не е изключение. Ако даден блог получава много коментари, съдържанието трябва да си заслужава да бъде прочетено. Търсачките също прилагат същите разсъждения, но вместо това за целите на индексирането.
Кои експерти се позоваха на коментиране с обхват?
Само двама експерти всъщност споменаха мимоходом коментар:
#27 Анил Агарвал
Най-добрият начин за линк билдинг през 2023 г. и след това във всяка ниша е да изградите силни връзки с други блогъри. Надолу, изграждането на взаимоотношения е най-ефективният начин за изграждане на изключително подходящи връзки към вашия сайт.
Ключът тук е да се свържете с други блогъри, които споделят изключително съдържание. Освен това споделяйте техните неща, оставяйте обмислени коментари, отделяйте качествено време за общуване с други блогъри.
Част от това да накарате блогър да ви забележи, за да създадете връзка с него, е да споделяте публикациите му и да оставяте поредица от достойни и подходящи коментари в техния блог. Това трябва да ги насърчи да посетят вашия блог (чрез връзката зад името ви), за да научат повече за вас.
Ако успешно ги спечелите, това може да доведе до публикуване на гости, участие в кръгове, формиране на съвместни бизнес начинания и бог знае какво още!
#72 Джеймс Макалистър
Отделете време, за да разработите ефективна стратегия за работа в мрежа, като се свържете с други търговци във вашата ниша. Потърсете възможности да им предоставите стойност – коментирайте техните публикации, споделяйте техните туитове, свържете се с тях чрез имейл.
Тези, с които сте се свързали, ще отвърнат на тази стойност и ще се свържат с вас естествено – без изобщо да се налага да питате директно! Това гарантира, че ще получавате естествени, подходящи връзки с течение на времето, като същевременно изграждате и значими връзки.
Силата на изграждането на мрежова връзка ще доведе до естествени препратки. Вашите приятели естествено ще ви подкрепят, ще споделят съдържанието ви, ще разговарят с вас в социалните медии и дори ще коментират блога ви в замяна. Всичко това помага за изграждането на подходящи връзки към блогове.
Колко знаете за коментирането за линк билдинг?
Добре, има засенчващата концепция за връзки без следване. Добавянето на връзки към тялото на вашия коментар не си струва усилието, тъй като те автоматично се създават като забранени за следване. Освен това те не се толерират и присъствието им понякога се улавя от системите за модериране като спам.
Мога да гарантирам, че връзките do-follow се генерират от приставката Comment-Luv. Това автоматично грабва последната публикация от блога на коментиращия и я показва под коментара. Но изглежда, че не можете да изберете URL адреса, който е най-подходящ за вашия коментар.
Подозирам обаче, че URL адресът, който изпращате с коментара си, този зад името ви, също е do-follow. (Ако греша, уведомете ме в коментарите по-долу.) Но забелязах, че някои успешни и популярни блогъри са забранили изпращането на URL адреси в техните съоръжения за коментари. Това е така, защото това поле се злоупотребява от спамери.
Това е жалко, но виждам откъде идват. Много спамъри и други безскрупулни хора ще се възползват от високопоставената позиция на тези блогове, за да разпространят нещастието си из блогосферата.
Въпреки това, ако коментирате в обикновен блог, определено отделете време, за да обмислите кой URL изпращате. Би било по-добре от подходяща публикация, а не от началната страница на вашия блог. Уместността му ще има много по-голямо въздействие върху търсачките и дори може да увеличи авторитета на домейна на вашия блог, ако постоянно коментирате.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *