Casio G-Shock – малко история

В далечната 1981 година тима от разработчици на Casio представя за първи път идеята за създаване на супер издръжлив и функционален часовник Касио. Тяхната идея е да бъде създаден часовник Casio, който да има 10 годишна гаранция, водоустойчивост до 10 атмосфери (10 bar) и да оцелява след изпускане от височина 10 метра. За да отговаря напълно на идеята за тотална издръжливост те избират за име на модела G-Shock, което съвпада с първоначалната им концепция.

Основната идея при създаването на първия часовник Casio G-Shock била разчупването на схващането, че часовникът обикновено е тънък, чуплив и като цяло неподходящ за по-екстремни преживявания.

През 1983 година първият G-Shock е пуснат на пазара под името DW-5000C. От тогава насам са излезли над 30 различни модификации включващи часовници Casio G-Shock с функции като модели издържащи на изключително ниски температури, часовници с висока защита от прах и различни замърсители, модели с вграден термометър, барометър, компас, многофункционални хронометри, часовници casio за гмуркане и много други.

През следващите 6-7 години Casio пускат на пазара голям брой модели и разновидности на легендарния G-Shock. Истинският бум на производство и предлагане на Casio G-Shock започва след 1990 година, като до 1998 компанията продава над 19 милиона часовници в цял свят, създавайки над 200 нови модела.

Casio започва партньорство с множество дизайнери, музиканти и други представители на поп културата и създава стотици лимитирани серии G-Shock с индивидуален дизайн. Тази традиция на създаване на уникални модели спомага за огромната популярност на марката и сред много колекционери и ценители по света продължаваща и до днес.

Понастоящем два пъти годишно основните и най-популярни модели се обновяват, като се добавят аналогични модели с различни цветови комбинации или материали за изработка на корпуса и каишката. Продължава и представянето на различни лимитирани модели, представяни от известни личности като едни от най-популярните такива са: Brazilian, Men in Yellow, Black Helios и Black Spots.

Casio предлагат и някои модели часовници G-Shock в сътрудничество със световно известни брандове като: Coca Cola, Lucky Strike, Marlboro и др., както и модели, разработени с идеята за опазване на околната среда.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *