Onpage SEO оптимизация на сайт

Onpage оптимизация на сайт представлява оптимизиране на елементите вътре в самият сайт. Сама по себе си вътрешната SEO оптимизация е задължителна за абсолютно всеки уеб сайт. Тя се извършва еднократно, но трябва да се извърши от човек, който е запознат какво харесва Google в структурата на един сайт.

В тази статия ще ви споделя това, което аз знам за onpage SEO оптимизацията и това, какво трябва да се направи.

1.Title tag – това е най-важният фактор за мен, който влияе на по-доброто позиционирате. Ключовата дума трябва задължително да се намира там. Хубаво е обаче да не се прекалява с нея, защото това би довело до обратният ефект. Нека думата да се повтаря най-много два пъти. Но според мен само един път е достатъчно Google да разбере за какво става дума.

2.Ключовата дума в домейна – това според мен е вторият по значимост фактор на който Google отдават изключително голяма тежест. Този фактор се засилва още повече ако домейна и кирилски и е само от ключовата дума.

3.Наличие на H1 и H2 заглавия. Колкото и остарял да е този фактор е хубаво да структурираме сайта си така, че да съдържа – едно отличимо H1 заглавие, а примерно заглавията на публикациите или страниците да бъдат в H2.

4.Съдържание – пишем дълги и уникални статии, хубаво е ключовите думи по които оптимизирате да се съдържат в публикациите ви, но съветвам наситеността да не е повече от 2-3%.

5.Вътрешна свързаност – тематичните страници се линкват по между си с правилните ключови думи. Избягваме да линкваме от сорта на: кликнете тук, натиснете тук и т.н.

6.URL адреси – това също е много важен фактор. Аз лично използвам кирилски адреси с точната фраза за която се отнася страницата.

7.Социално споделяне – няма как да пренебрегнем и социалните фактори като Facebook Like/Shere и Twitter – tweet/retweet. По мои наблюдения тези фактори все повече оказват влияние!!!

Това беше един доста съкратен вариант с вътрешните фактори по сайта, които Google взима (все още) под внимание.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *