Какво да направя, ако желая да имам сайт?

Първото и най-важно нещо, което трябва да решите, е каква информация ще съдържа вашият сайт и за кого е предназначена тя. Какви цели желаете да постигнете с Интернет присъствието си. Подгответе съдържанието много внимателно. Поставете се на мястото на хората, които ще посещават вашите страници. Задайте си следните въпроси:

  • Каква информация бихте желали да намерите?
  • Какво бихте искали да видите?

Подготвяното на съдържанието е може би най-критичната фаза при изработката на един сайт. По-важна дори от външния му вид. Дори и да имате изключително красиво изработени страници, ако те не съдържат информацията, която потребителите очакват да намерят, не струват нищо. Да не говорим, че съдържанието е полезно и за търсачките и без него сте загубени там.

уеб дизайн

Добрият сайт и уеб дизайн спомагат за Вашата реклама

Следващата стъпка е самият уеб дизайн. Преценете колко страници ще ви бъдат необходими. Ако се напъха прекалено много текст в малко на брой страници, ще има ли някой търпение да го изчете? Ако има голям брой снимки, страницата ще се зарежда бавно. Никой не желае да чака прекалено дълго. След като обмислите тези неща, намерете някоя фирма, която предлага уеб дизайн.

След като страниците са готови, вие се нуждаете от място, където да ги поставите (хостинг). Преценете дали ще използвате платен или безплатен такъв. Платеният хостинг е за предпочитане и ви спестява много проблеми в бъдеще. Почти всички фирми, предлагащи платен хостинг, регистрират и имена на домейни. Добре е да имате домейн от първо ниво.

Изключително важно е след като един сайт бъде създаден, да бъде обновяван редовно. Никой не желае да чете едно и също нещо многократно. Също така, ако желаете, могат да бъдат добавени нови страници, а някои да бъдат изтрити. Тези промени на съдържанието са много важни и за търсачките, защото и те, както и потребителите, виждат, че сайтът е още "жив".

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *