Преимуществата на сенниците и навесите

Сенниците и навесите са интересни изобретения. Могат да паснат къде ли не, да придадат дизайн и стил на иначе пуста фасада и същевременно да свършат перфектна работа по предпазване от слънце и дъжд.

Продуктите, разгледани по-долу, можете да откриете тук: https://www.kamax.bg/products/sennitsi

Какво представляват сенниците?
Сенниците са вид навеси от плат, които предпазват от вода, слънце, вятър, като служат и за декоративна цел според дизайна на сградата. Представляват конструкция от лек метал, на която се поставя платът.

Съвременните платове за сенници са издръжливи, лесни за почистване, с устойчиви цветове, не лесно запалими.  Конструкциите са с висока якост и устойчивост на корозия, леки и надеждни. Комбинацията от двата компонента с тези им качества създава сенници, които са здрави, обезопасени, икономични, естетически красиви, функционални и с дълъг живот.

 Струват ли си  сенниците?
Да видим някои от най-изтъкваните им  плюсове и да преценим.

сенници

  • Енергоспестяването

Това е един от най-категоричните плюсове на сенниците.

Освен че придават допълнителен естетически вид на сградата ви, сенниците предпазват мебелите, пода и килимите от избледняване поради слънчевите лъчи, които проникват пред прозорците. Спестяването на енергия със сенниците може да се почувства съвсем осезателно. Повечето топлина, която се акумулира през горещите дни, преминава през стъклените врати и прозорци. Слънчевите лъчи, които проникват през стъклото, са причина за около 20 процента от натоварването на климатиците в сградата.

Поставяйки сенници на местата с големи прозорци или стъклени врати, автоматично намалявате консумацията на тази енергия.

Проучване на Американската асоциация на инженерите по отоплителна и охлаждаща техника показва, че през деня, когато слънцето огрява пряко прозорци с южно изложение, наличието на сенници е понижило нивото на нагряване с 55 до 65 процента, а при прозорците със западно изложение – със 77 процента.

  • Предпазване от вода

Материите на платовете на сенниците са изработени така, че да не задържат вода. Това ги прави непромокаеми и сухи при дъжд и сняг.
Много от вариантите на платовете са и ветроустойчиви – предпазват и от вятър.

  • UV защита

Сенниците са своеобразни външни климатици – под тях е с поне 20 градуса по-хладно, отколкото извън тях. Текстилът на сенниците е направен така, че да предпазва от 99 процента от вредните UV лъчи. Сенници, изработени от платове с UV  и UVB защита, се препоръчват от Асоциацията за борба  с рак на кожата.
Само си помислете за веранда или вътрешен двор, покрит с такъв сенник. Това означава, че спокойно можете да пуснете децата си и домашните си любимци да играят там, без да се притеснявате от вредните слънчеви лъчи и горещината. Те ще бъдат защитени и на по-хладно място в горещите дни.

сенници

  • Естетичен външен вид

Можете да изберете сенниците, които най-добре ще подхождат на екстериора и фасадата на вашата сграда. Самите сенници могат да изиграят декоративна роля. Платовете, които се предлагат за сенници, са с огромно многообразие от цветове и дизайн. Дори и „скучна“ сграда може да се освежи и стане стилна с подходящия сенник.

  • Лесен монтаж

Сенниците са нещо удобно за ползване и поставяне. Не е нужно да сте специалист, за да монтирате сенник. За разлика от други сложни конструкции като беседки, покриви, сенникът е се слага лесно и бързо.

  • Лесно почистване

Всичко, което ви е нужно, е вода. При някои платове можете да използвате и прахосмукачка преди да измиете сенниците.
След измиване изсъхват изключително бързо и не оставят следи от вода.

С други думи, сенниците са един достъпен, дизайнерски и ефективен комфорт за дома, площите извън него и градината.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *