PVC дограма със защита срещу взлом

Специалистите твърдят, че само осем секунди са достатъчни, за да бъде отворена една зле защитена PVC дограма. Именно поради този факт, се препоръчва употребата на противовзломен обков, който да предпазва дома или офиса ви, когато отсъствате за дълго време. Разбира се, опитните бандити няма да се спрат пред нищо, но най-малкото, че ще ги затрудните максимално и ще забавите действията им.

Все повече потребители купуват PVC дограми заради отличната топлоизолация, която предлагат и не на последно място елегантната визия, която притежават. Малцина са тези, които се замислят за това, че трябва да подсигурят прозорците си, така че да не станат жертви на нерегламентирано проникване в собствеността им.
Съвременните фирми за дограма информират клиентите си за възможностите на противовзломния обков и те не пропускат да го поръчат с продукта. Всички помним времената на дървените дограми, които се отваряха много лесно поради наличието на по-слаб механизъм. Днес клиентите използващи дограма от поливинилхлорид нямат подобни притеснения.

Наличието на противовзломен обков е съществено важна част от покупката на PVC дограма. Последната трябва да се отваря, затваря и заключва без никакви проблеми, за да не ни създава дискомфорт при работата с нея. Няма значение дали прозорецът Ви е обикновен, скосен, с арка или балконска врата, Вие трябва да го управлявате по възможно най-лесния начин.

Обковът на дограмата представлява съвкупност от механизми и детайли, допринасящи за начина за отваряне и закрепване на съществуващите подвижни елементи. При конструкцията на прозорците всеки винт е от значение и за това производителите изискват голяма износоустойчивост. Ергономията също е важен елемент, който трябва да се има предвид.
Ако искате да изберете висококачествен обков е желателно да знаете, че не се използват детайли от пластмаса за силови елементи. Отварянето и затварянето на прозореца трябва да се прави без никакво усилие, защото ако вложите повече сила ще износите съществуващия механизъм.

Не препоръчваме закупуването на емайлирана дръжка, понеже емайлът се бели лесно и се рони. Дръжките с пластмасово покритие са стандартния избор, на който да гласувате доверие. Основната роля на обкова, е да обхваща всяка страна на прозореца ни, а именно отдолу, отгоре и отстрани.

Противовзломният обков за PVC дограма е създаден от устойчиви и сигурни сплави, даващи отпор при удряне, чупене и блъскане. При този тип обков прозореца се заключва на няколко места и няма как да бъде отворен отвън. Именно това го прави и особено ефикасен при опит за проникване на престъпници.

Съвременните антивзлом обкови се съпротивляват срещу използване на лостови инструменти, а също и на физическа сила. Модерните системи за заключване със сигурност ще подействат позитивно върху Вас, тъй като ще внесат необходимото спокойствие в семейството ви. Цените варират според вида на продуктите и техния произход.
С използването на противовзломен обков, Вие осигурявате лесно боравене с дограмата, защита от обири и практичност, от която със сигурност имате нужда. Инвестициите в сигурността на ПВЦ профилите са може би най-добре похарчените пари от Вас. Добре е да знаем, че можем да разчитаме на безопасността на прозорците си, тъй като бандитите стават все по-хитри към днешна дата.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *