Новия флагман на Samsung – Galaxy S III

Samsung Galaxy S 3

Днес на тестовата писта ще видите Bugatti Veyron на смартфоните, в опит да бие рекорда на своя предшественик. Samsung не са щадили усилия за да защитят Galaxy S III срещу всички шансове. Това, което получавате като резултат, е най-удивителната комбинация от характеристики и функции, които има вероятност да се появят тази година.

Корейците не бързаха с новия си флагман, като дадоха на предшественика пълна година на кормилото. Нищо не е оставено на случайноста и листа със спецификации ще докаже това твърдение. С по-голямата част от хардуера, направен от Samsung, Galaxy S III е един безкраен, главозамайващ списък от цифри. Най-добрият четириядрен чипсет 720p Super AMOLED екран и масивна батерия, като в същото време запазва своята тънка талия.

Дълъг списък от активи и доста кратък списък с пасиви говорят много за размера на усилията, които бяха положени за изграждането на Samsung I9300 Galaxy S III. Дали просто се опитват да подобрят всеки аспект на устройството базирайки се на потребителските отзиви за Galaxy S II, или крайната цел е създаването на ултимативният Droid?

Може да се каже, че Samsung се състезават със себе си. Но конкуренцията не спи също. Виждали сме вече доказателство, че Galaxy S III е смартфон, който процъфтява благодарение на предизвикателството. Той вече е събрал всички погледи на сцената. Бихме могли да кажем че това е край на приказката, но историята на Galaxy S III тепърва започва.

Когато Samsung обявиха Galaxy S III, се видя, че техният топ смартфон спокойно може да се конкурира и дори да надминава най-най-доброто на пазара. И тъй като никакви усилия не бяха пощадени в разработката и се презастраховаха срещу изненади, те в крайна сметка излязоха с продукт, който е почти невъзможно да бъде победен. Независимо, дали го обичат, или го мразят, S III е един от най-добрите телефони на пазара и ще остане така за доста дълго време.

Когато казваме "мразя го", най-вече става въпрос за неговия размер (въпреки че не е много по-голям от S II) , освен това панела е направен от пластмасата - и двете имат своите противници.

Като оставим това на страна, Galaxy S III не оставя на потребителите никакви други опции, освен да бъдат впечатлени от светлината, стройното тяло, красивият екран, подобрената камера, мощният чипсет за всички видове съвременни софтуерни характеристики, някои от които са наистина полезни, докато други са просто за шоуто).

Някои от триковете на S III имат потенциала да бъдат тенденция (като Smart Stay, Direct call и S Beam), други са като добавки (burst shot, S Voice), а някои се нуждаят от доста работа за да станат наистина полезни (S Voice springs to mind again).

Все пак, без значение как ще го нарежете, Samsung Galaxy S III е телефон, с който всички други ще трябва да се съобразяват.
HTC ONE Х е може би горчивият съперник на S III. Това се отнася най вече за поликарбонатният панел, че ще спечели повече хора от hyperglazed пластмаса на S III, също така екрана е по-светъл, и не е PenTile LCD. Той също така се предлага и във вариант с двуядрени Krait процесор и LTE (One XL в международен план и ONE Х за AT & T).

HTC ONE S също си струва един поглед, ако 4,8 инча са твърде много за вас и предпочитате AMOLED пред LCD. Той е зашеметяващо тънък (7.8 mm) и неговото метално тяло е доста готино. Двуядрен процесор е вътре Krait и има достатъчно смелост, за да се сборичка с Cortex-A9 базирани Quad-ядра.

HTC смартфоните имат предимството да са вече на пазара, докато Galaxy S III току що излезе. Но също така и останалата част от преките му конкуренти.

LG Optimus 4X HD се очаква да излезе следващия месец и изглежда, че съответства на HTC ONE Х почти във всяко отношение (екран, чипсет, дебелина и т.н.). Което означава, че ще пресекат пътищата с Galaxy S III. LG също обяви Optimus LTE2 пакети 2GB оперативна памет, с двуядрен Krait процесор, 4.7 инчов екран 720p TrueHD и, за съжаление, ограничена наличност (Южна Корея - само за сега).

Meizu MX с четири-ядрен процесор е друг претендент . Той използва същия чипсет като Galaxy S III и е по-компактен, с 4 инчов QHD екран.

Huawei и тяхното Ascend D quad също ще се включат в надпреварата, Huawei направиха версия с четири-ядрен процесор, малко по-малък 4.5 инчов IPS + LCD екран и Dolby Mobile 3.0 Plus. D Quad XL версията е по-дебел (10,9 милиметър), но идва с огромна 2500mAh батерия.

Galaxy S II (и неговите много въплъщения) е най-купуваният телефон на Samsung. Galaxy S III е по-добър телефон във всички отношения. Така че има всички основания да очакваме, че III ще надмине своя предшественик. Той има всичко необходимо да води атаката на Android срещу iPhone.

В крайна сметка, изглежда, че Galaxy S III има доста комфортна преднина, Samsung може да отпусне газта и да позволи другите да наваксат. За пореден път летвата е вдигната високо и Galaxy S определя стандартите - не само за Android, но смартфоните като цяло.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *