Как да изберете кисело мляко с живи култури

Много е вероятно да сте объркани, когато пазарувате кисело мляко, тъй като има десетки разновидности. Някои са направени от краве мляко, козе мляко или соево мляко. Някои съдържат живи култури като Lactobacillus Acidophilus и Bifidus, които помагат на организма да произвежда т. нар. „приятелски“ бактерии в червата.

Кисело мляко се е правело в продължение на векове в кухни по целия свят. Днес е най-безопасно и по-лесно просто да си купиш кисело мляко с живи култури от супермаркета или магазин за здравословни храни. Ето и няколко начина да се уверите, че млякото, което купувате, наистина съдържа здравословните бактерии.

Започнете с четене на етикети. Може да се изненадате като откриете, че любимото ви кисело мляко не съдържа живи култури. Това е често срещано сред много добре известни марки кисели млека. За целта, обаче, трябва да знаете какво да търсите върху етикетите.

На вас ви трябва кисело мляко, което съдържа живите култури Lactobacillus Acidophilus и Bifidus. Може да има два или три други вида живи култури, но тези са най-често срещаните и най-лесни за асимилиране за повечето хора.

Не се заблуждавайте. Дори етикети, на които пише "живи култури" на предната част на кофичката с кисело мляко, при по-тясна инспекция съдържат само мляко, добавено мляко на прах, желатин, захар и оцветители. Но не забравяйте, че дори обезмаслените, органични кисели млека с живи култури имат естествена захар.

Най-добрият начин де сте сигурни, че купувате кисело мляко с живи култури, е като потърсите тествани млека с доказан състав. За да е благоприятно за вашето здраве, киселото мляко трябва да отговаря на определени стандарти. Такова тествано пробиотично кисело мляко е Активиа.

Консумирането на половин до една чаша кисело мляко с живи култури на ден е подходящо за повечето възрастни. Можете да се консултирате с вашия лекар или диетолог за конкретни насоки.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *