Как трябва да използвам Google Reviews?

Google Reviews може да има косвено въздействие върху SEO и начина, по който се показвате в класацията при търсене. Ето как може да ви помогне...
Google Reviews - Задължителен за вашия бизнес, категорични са от krasimirsimov.com .
Наличието на оптимизиран профил в Google My Business, който включва отзиви от клиенти, влияе положително върху класирането на вашия уебсайт в Google. Тези отзиви също са определящ фактор, използван от клиентите за това дали избират вашата компания пред вашите конкуренти - очевидно е полезно за бизнеса да използва това. Крайната цел е вашият бизнес да се появи в местния пакет 3 (разделът от резултатите от търсенето на Google, който показва първите три резултата от местни фирми в отговор на вашето запитване), те се показват в горната част на първата страница с резултати от търсенето, така че включването на вашия бизнес тук е безценно за привличане на повече трафик към вашия сайт.
Рецензиите в Google са публични, така че всяка рецензия показва името на човека, който я е написал – което някои клиенти може да намерят за по-достоверно. Отговарянето на рецензии – независимо дали рецензията на клиента е положителна или отрицателна, е потвърдено от Google като положителен фактор за вашето местно SEO. Вашият отговор винаги трябва да остане професионален и искрен – потенциалните клиенти обичат да виждат бизнеси, които са ангажирани, оценяват клиентите ви и искрено ги е грижа за тези, които не са имали добро преживяване.
Да помолите клиентите да ви оставят отзив е лесно – те могат просто да потърсят вашия бизнес в Google и да кликнат върху „Оставете отзив“ или можете да щракнете върху това и да им изпратите URL адреса лично.
Какво да направя, ако някой ми остави лош отзив в Google?
Всеки бизнес в даден момент се сблъсква с отрицателна оценка. Някои са оправдани, други не, някои може дори да не са пуснати от предишни клиенти - неприятният недостатък на онлайн рецензиите е, че те са отворени за всеки. Това, което е успокояващо, е фактът, че Google са много полезни при справянето с рецензии, които нарушават техните разпоредби, ако това е така, рецензията ще бъде премахната. Ако това не е възможно, тогава най-добрият план за действие е да се отговори по професионален начин, като се обърне внимание на очертаните точки. Най-добрият начин да се преборите с отрицателна рецензия е 1. да отговорите и 2. да я заобиколите с много положителни рецензии. Това ще повиши рейтинга на вашия бизнес със звезди.
В обобщение, рецензиите в Google могат да играят ефективна роля в маркетинга на вашия бизнес и да имат положително въздействие върху вашето местно SEO, така че не забравяйте да се възползвате от това. Първата стъпка е настройването и оптимизирането на вашия бизнес профил в Google - ако не сте сигурни откъде да започнете, не се притеснявайте, ние можем да се погрижим за това вместо вас!

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *