Amazon Kindle 4

Преглед на новия Kindle от Amazon

Днес бих искал да ви разкажа за един нов електронен вид книга - Kindle от Amazon. Става въпрос за нисък клас модел в гамата - «Amazon Kindle». Защо именно тя, а не по-големите и братя Kindle или Kindle Touch Touch 3G? Преди всичко, аз не мисля, че тъч-скрийнът е задължителен атрибут при електронната книга. Може би дори е ненужен. На второ място, при тъч-версията отсъстват страничните бутони за разгръщането на страници, което толкова ми харесва в третото поколение Kindle. Трето, при почти равни други характеристики, класическите Kindle са с по-малък по размер от своите сензорни събратя.

Отворете, вземете в ръка

Формата на кутията е малко по-различна от предишната версия на пакета. Материалът на кутиите - същите строги картонени опаковки в цвят кафяво. Отварянето е същото класическо както преди - прерязана перфорирана лента.
В кутията е само устройството, USB кабел и класическите инструкции на няколко езика със същия "суров" вид в кафяво.

Така, устройството е в ръцете Ви. Първото нещо, което чувствате, когато вземете устройството в ръка е, че то е наистина малко, тънъко и леко. В първите няколко минути, аз се страхувах, че ще го смажа с ръка или ще му нанеса щети. Но това чувство бързо отмина. Надявам се, че когато обложката пристигне, в нея малкия четец ще се ползва още по-лесно. Устройството е направено от матирана пластмаса, което е хубаво и лесно можете да почистите. Корпусът е твърд при натискане, издържа на натоварване и надраскване, а растоянието между частите е минимално.

Клавиатурата на Kindle е пълна QWERTY-клавиатура и изглежда много впечатляващо. Приятна е на допир, но повечето хора, които познавам, я използват само, за да напишат паролата за Wi-Fi. Новият Kindle 4 е загубил клавиатурата си и сега е дори по-компактен, при това размерът на екрана остава същият.

На лицевата страна на Kindle се намира джойстика и четири бутона. "Back", за да се върнете към предишно състояние / менюто. "Клавиатура" за показване / скриване на екранната клавиатура (трябва по същия начин да въведете паролата за Wi-Fi), "Меню» - да се покаже менюто, както и "Home" за да се върнете към списъка с изтеглени книги.

От всяка страна на апарата са бутоните за прелистване на страници, като на Kindle Keyboard. Те са станали малко по-изчистени и на пръв поглед изглежда, че те могат да се натиснат със страничния край, но това не е така. В сайта има много снимки на Amazon, който е показан в оригиналната обложка. Имам съмнение, че може би в този вид, използването на бутоните ще бъде по-удобно. Ще видим, когато го получим.

В долния край на новия Kindle е поставен микро-USB конектор и бутона за включване. Да, сега е именно бутон, а не слайдер, като на клавиатура. Не съм взел решение, за добро или за лошо, но със сигурност не е като оригинала.

Няма други бутони за контрол върху тялото на устройството. Само долу на гърба, наравно с повърхността на тялото има два квадратни контакта. Но не можах да намеря точна информация за тях. Но, тъй като едни и същи неща се виждат при разглеждането на Kindle Touch, аз съм сигурен, че те са предназначени за захранване на фенерчето в капака.

При най-внимателния оглед, най-вероятно сте забелязали, че при тази версия на устройството няма динамика и контрол на звука. Сега няма да слушате музика. Съответната позиция се отстранява от менюто.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *