Ревю на Nokia E72 от Щепсел.бг

Дизайн и външен вид

Мобилният телефон Nokia E72 се прави в класическата форма моноблок. Той е идеален за да се постави в ръка или да седи в джоба ви. Потребителят няма да почувства дискомфорт при използване на това устройство. Телефонът е с размери 114х59, 5x10, 1 мм. Теглото му е точно 128 грама.

Корпусът на Nokia E72 е изработен от качествени пластмасови и метални елементи. Мобилният телефон е подсилен по краищата със стоманена рамка, което го прави по-елегантен. Стоманата присъства също на капака на батерията.

В предната част на телефона можете да видите камера за видео разговори, сензор за осветеност и говорител. В горния край на тялото се поставя жак за слушалки, 3.5 мм. В лявата страна на тялото на мобилното устройство е има MicroSD слот за карта и кабел MicroUSB. Тези конектори са затворени с гума, която ги защитава от прах. От дясната страна на корпуса производителите са поставили бутони за контрол на звука - гласов контрол на мобилното устройство и диктофон. В долния край има гнездо за зарядното устройство.

Екран

Nokia E72 е мобилен телефон е с дисплей на QVGA, чийто размер е 2.36 инча, с разделителна способност 320x240 пиксела. Може да възпроизвежда 16 милиона цвята и отенъци. Благодарение на това екранът представя перфектна картина, като предава всички цветове. Вярно е, че на слънце изображението е по-бледо, но е напълно възможно да се направи разграничение на информацията на дисплея.

Клавиатура

Клавиатурата на телефона е невероятна. Той е с удобни бутони, които са лесни за натискане и не причиняват дискомфорт. Апаратът е с включена клавиатура QWERTY, с която лесно можете да набирате и по-обемист текст. Вие също трябва да обърнете специално внимание на софт-клавишите и бутоните за повикване. Те са изключително тънки и плоски.
Четирите софт-клавиши са оборудвани с функция за двойно кликване. Налице е също така джойстик за едно докосване, който реагира на допир с пръст. Той работи като тъчпад за лаптопи, но също така може и да се деактивира, ако е необходимо.

Интерфейсът и менютата

Смартфонът Nokia E72 работи с операционната система Symbian S60 9.3 Feature Pack 2. Тя подобрява работата на телефона до няколко пъти. Приложенията се зареждат невероятно бързо. В допълнение, това устройство поддържа много уникални като за телефон програми. Да разгледаме някои от тях.

Програмата Quick Office позволява на потребителя да създаде и редактира различни документи. Има и приложение Font Magnifier, с което лесно можете да промените размера на шрифта и стила. В програмата WiPresenter могат да се разглеждат на голям екран или да се подготвят презентация за проектор. Да не говорим за Zip-архиватора, както и за MultiScanner, който ще разпознае дори баркодове.

Работният плот е с две възможности: бизнес и личен. Потребителят може чрез единия от тях да получи бърз достъп до програми, които са предназначени за работа, а на другия постави всички възможности за забавление. Това позволява по-удобно да използвате телефона.

Менюто на устройството може да бъде под формата на списък или с изглед на икони. Коя форма да избере потребителят сам ще реши. Може също да изберете своя собствена тема.

Плейър

Пейърът на телефон Nokia E72 не се различава с някакви специални функции, но не можем да кажем същото за неговото качество. Той ви позволява да персонализирате плейлистата, да подредите музиката по жанр или категории. Когато плейърът показва обложката на албума се показва и заглавието на песента.

В този мобилен телефон производителят е поставил и видео плейър. Той може да възпроивежда клипове в 3GP или MP4. Можете също така да прегледате файлове AVI.

Мобилният телефон е оборудвани с и радио, за антена на което служи слушалката. Тя бързо намира радиостанците, а вие имате възможност да ги съхраните.

Звукът на устройството е на високо ниво. Говорителят не издава хрипове и не нарушава звука. В допълнение, в слушалките звукът е чист и при слушане на музика няма да се смесва с външни шумове.

Ревюто е предоставено от Щепсел.бг - магазин за GSM апарати.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *