Nokia Lumia 920: очакваното възраждане!

Ще си възвърне ли Nokia изгубените през последните години позиции на световния мобилен пазар? Ще видим ли отново финландския гигант сред лидерите даващи тон на съвременните мобилни комуникации? Тези въпроси стават все по актуални, а най-вероятно през 2013 година, ще можем да дадем категоричен техен отговор.

Появата на Nokia 808 PureView и нейните уникални възможности на фотоапарат, след успешните модели Lumia 800 и 900 базирани на Windows платформа, сега от Nokia пускат два нови модела с новата Windows Phone 8 операционна система. Nokia Lumia 920 и по-евтиния Lumia 820 трябва да са моделите с който Nokia ще се бори с Apple, Samsung, HTC и Sony, на все по - конкурентния пазар на „умните телефони”.

От Nokia стартират мощна рекламна кампания на двата модела с която ще се опитат да ги популяризират и наложат на пазара. В по-долните редове ще направя кратък преглед на флагмана Lumia 920, като разкрия някой технологични нововъведения в него.

Дисплей

PureMotion HD+ се казва новия дисплей на новата Nokia Lumia 920. Този екран е наистина уникален. Използваната при него Super Sensitive Touch технология ще отчете вашите действия дори ако го докосване с ръкавици на ръцете.

Той е с резолюция от 1280х768 пиксела, побрани в 4.5 инча. Технологията ClearBlack присъства и тук, тя ви гарантира кристално ярки и естествени цветове с наистина истинско черно. Дисплеят реагира на докосване изключително бързо и определено можем да твърдим, че Lumia 920 има един от най-качествените смартфон дисплеи.

Камера

Nokia твърдят че имат една от най-добрите камери сред всички смартфони. Истината е че камерата на Lumia 920 определено е една изключително силна страна на телефона. Разбира се тук е използвана новата уникална технология PureView, представена от Nokia за първи път в PureView 808. Е, огромния 42 мегапикселов сензор липсва, сега той е 8 MP и прави снимки с резолюция от 3264x2448 пиксела.

Телефонът, записва видео и прави уникални снимки при слаба светлина, без да използва вградената светкавица. Оптиката традиционно е Carl Zaiz, а екстрите са като за фотоапарат: оптичен стабилизатор, авто фокус, двойна LED светкавица и още много.

Хардуер

Процесор Dual-core 1.5 GHz Krait, графична карта Adreno 225, чипсет Qualcomm MSM8960 Snapdragon. Освен това 1 GB RАМ памет, вградена 32 GB, слот за карта липсва, при нужда отивате на „облак” чрез Sky Drive.

Батерия

Определено най-добрата на Nokia телефон досега. Капацитет от 2000 mAh и ако имате вяра на Nokia тя ще ви гарантира 7 часа говорене, 400 часа в режим стендбай и 67 часа слушане на непрекъсната музика. При зареждането Nokia въвеждат поредното нововъведение. Можете да зареждате батерията безжично, стига да си купите допълнителен аксесоар за това.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *