Nokia Lumia 820

Лесно е да се оцени Nokia Lumia 820 за качеството на изграждането и нивото на оборудване, но когато осъзнаете, че това е само среден клас пакет от финландците, може дори да се впечатлите. Докато платформата на Windows Phone излиза от началният етап на развитие, по-достъпният член на новото дуо Lumia има доста широка публика и може да се възползва от този шанс.
Nokia Lumia 820 е изграден по висок стандарт и неговият AMOLED екран е доста над средното ниво. Работи изключително гладко и има достъп до третото най-богато хранилище за апликаций в бизнеса. Има и безплатна доживотна гласова навигация, която добавя ново измерение на целия пакет.
Това все още няма да бъде достатъчно, за да се победи армията от дроиди по отношение на производителността, особено като се има предвид, че Lumia 820 е с цена за нивото на водещите инициативи на дроида като HTC One Х и Galaxy S III. Въпреки това, не трябва да очакваме WP магически да надскочат най-големите платформи за една нощ.
Това което Microsoft трябва да направи сега, е да се представи достойна алтернатива на Android и IOS, предлагайки опция на всеки, който желае да опита нещо ново, без да се налага да жертва някои от основните функционалности. От тази гледна точка, Lumia 820 идва като една чудесна възможност. Тя изглежда готино, но качествата му надхвърлят външният вид. Този смартфон предлага няколко готини трика, за да ви интересува.
Ако все още не сте решили и бихте предпочели да огледате още малко, ето какво друго можете да получите парите си.
Както казахме, Lumia 820 в момента може струва колкото Galaxy S III или HTC One Х, и двете предлагат 720p екрани и Android 4.1 Jelly Bean. Това е една неравна битка тук, но предполагам, че Lumia 820 няма да бъде в нея за дълго. Цената и трябва да се установи на по-разумно ниво.

В крайна сметка, Lumia 820 ще се окаже в компанията на по-малко смущаващите Samsung Galaxy Premier, Sony Xperia S, HTC One S и Motorola RAZR М. тези три оферти предлагат по-добри екрани и чудесно покритие, както и по-добри магазини за приложения.
Обаче Lumia 820 има няколко трика в ръкава си - както по отношение на функции (безплатна сателитна навигация, Office пакет) и естетика (модерният интерфейс е изключително лесен за работа).

Google Nexus 4 може да се окаже истинско предизвикателство тук. Той разполага с много по-добър хардуер от Lumia 820 и поддръжка, така че да съответства на финландците. Цената му е толкова ниска, колкото Lumia 820 най-вероятно ще падне. Въпреки това, LG и Google наистина ще имат да се справят с недостига на доставки, ако наистина направят удар.

Накрая, Lumia 820 е изправена пред известна конкуренция в рамките на WP лагера. Въпреки това, няма два WP8 смартфони които имат същото ниво на оборудване. Спорно е дали това е съзнателен ход, за да се уверят, че те не се изключват взаимно, или съвпадение, но Nokia Lumia 820 не изглежда да имат пряк конкурент. Можете да погледнете Windows Phone на 8X HTC и Windows Phone 8S. Тези двата са най-добрите варианти, ако търсите да се движите леко нагоре или надолу по WP стълба.

Nokia Lumia 820 е солиден смартфон - масивен ъпгрейд спрямо който и да е от първото поколение на финландските устройства WP, той има по-голям шанс да се конкурира с Android съперниците. Google конкуренцията все още има комфортна преднина и дори огромен скок в платформата на Microsoft, съчетана с перфектният дизайн на Nokia, не е достатъчно, за да се преобърне статуквото за една нощ. От друга страна, нещата са по-близо сега, отколкото някога са били. Lumia 820 носи Windows Phone още една крачка по-близо до момента, когато вече няма да е само свежа алтернатива, но отличен избор за напреднали потребители.
И Apple не би трябвало да сваля гарда - Nokia Lumia 820 е среден клас смартфон, който никога не е трябвало да бъде заплаха за iPhone, но по-големият му брат, Lumia 920 може да има едно-две неща да кажа по въпроса.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *