Amazon Kindle Fire

Таблетът Amazon Kindle Fire

Когато си представяме електронна книга - мислим за Kindle, като за таблета на IPAD, но Amazon Kindle Fire, без съмнение има за цел да унищожи този стереотип. За това ни подсказва революционната цена на Amazon Kindle Fire - цена на която таблетите никога не са били продавани. Тя ще накара хората да обърнат внимание на факта, че преди това не биха могли да си купят устройство от този вид.

Важна особеност на Amazon Kindle Fire е способността да синхронизирате безжично и съхранявате в cloud - никога не се губи информацията, която се съхранява в cloud. Запълвате го с медийното съдържание, както и с книги, които стават достъпни без досадните USB-кабели. Също така, благодарение на огромната система на съществуващите услуги на Amazon, Kindl Fire ще бъде ваш незаменим помощник в офиса, и изобщо ваш постоянен спътник.

Таблетите Amazon Kindle Fire са оборудвани със 7-инчов (1024 х 600 пиксела, 16 милиона цвята) антирефлексен сензорен капацитивен дисплей с IPS матрица, чрез която потребителите могат да ползват същите цветни и контрастни изображения, както и в IPAD Apple. Трябва да се отбележи, че екранът е защитен от специално закалено стъкло от Gorilla Glass, което може да се надраска само със значителни усилия.

Сърцето на таблета Fire е двуядрен процесор от ARM - TI OMAP 4. За съжаление, таблета от Amazon не е оборудван с вграден 3G, но в нея има модул Wi-Fi (b/g/n). Вътрешната памет е 8 GB, оперативната памет е 512 MB. Също така има и конектор за USB кабел, 3.5 мм аудио жак и интегрирани високоговорители.

Fire работи с Android 2.1 под марковата обложка на Amazon. Няма никакви бутони на предния панел - цялото управление се извършва изцяло от екрана. Пълното зареждане ще даде 8 часа живот на батерията (8 часа на четене, 7,5 часа възпроизвеждане на видео с включен Wi-Fi).

Операционна система Amazon Android OS

Таблетът работи под специалната версия на Amazon Android OS. В горната част на дисплея е показано потребителското име, време и е показан панелът за търсене, индикатор на Wi-Fi покритие и оставащия заряд. Под него е разделът за бърз достъп до музикални клипове, книги, документи, приложения и уеб браузъри. На работния плот, под блока за навигация, са настанени - най-гледаните видеоклипове, книги и списания, всичките в предпочитания Cover Flow стил. В Amazon Android OS се поддържа мултитаскинг (много задачи).

WEB-браузър Amazon Silk

За да се увеличи скоростта на зареждане на страници и да се разшири автономията на устройството в таблета Kindle Fire е инсталиран иновативен браузър Amazon Silk. Това означава, че Amazon ще използва огромен капацитет мощност за по-бързо търсене на трафик устройства и се обръща повече внимание на обработката в cloud. С обработката на милиони страници на ден, системата води статистически отчет, и започва да предвижда действията на потребителите, отгатва на коя страница отива потребителя от настоящата страница и предварително подготвя следващата страница, за да зареди съдържанието и по-бързо.

Мултимедия и услугата cloud съхранение

Amazon Kindle Fire има различни услуги, предлагани от Amazon. Също така, Kindle има достъп до повече от 100 хиляди филми и телевизионни предавания, 17 милиона песни, както и достъп до Android Amazon AppStore и книги Kindle. На разположение има също така cloud съхранение – услуга на Amazon Cloud Storage. Това означава, че можете да синхронизирате и сваляте видео, снимки, документи и музика с таблета, без да използвате кабели.

Синхронизация Whispersync

Благодарение на услугата Whispersync, можете да запишете в "cloud"-а текущия раздел на книгата, да направите пауза на видеото / аудиото. Това позволява на читателите да се върнат на мястото, където са били прекъснати при четенето им, дори и при превключване между устройствата Kindle или приложения от Amazon.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *