HTC One X ревю

HTC One X е оборудван с най-добрият процесор, HD екран и елегантно, тънко шаси, тайванската фирма се опитва да пресъздаде успеха на оригиналния Desire.

X The One е телефон, които ни заинтригува - с Quad Core CPU (на NVIDIA Tegra 3) плюс един от най-големите екрани на HTC ... при това без гигантско име като на Титан.

От самото начало е ясно, какво HTC се опитва да направи One X. Противодействие на падането на печалбите на марката, като предлага, мощен и, по-важното, използваем телефон, който може да бъде ваш само за 36 на на месец (около $ 57) с две годишен договор.

Вижте видео на HTC X-долу, за да разберете основните функции, предлагани в това фино тяло.

Ice Cream Sandwich се предлага от самото начало, това е телефон, който наистина отвежда HTC към следващото ниво, но дали това е случай на „твърде много, твърде скоро”, за една марка, която все още е наистина на малко повече от едно десетилетие?

Дизайн:

Телефоните на HTC бавно се движат към по-лъскав дизайн, откакто купиха One & Co (които може би имат доста общо с новата стратегия за наименуване) и пускането на HTC Legend.

Оттогава Unibody дизайн и плавни линии са отличителна черта на устройствата им, и този принцип се разви с HTC One X.
Въпреки това, преди да четете по-нататък, обърнете внимание: ако не сте склонни да приемете доста голям мобилен телефон, тогава по-добре потърсете телефон като HTC Оне S - One X е наистина голям телефон.

Но това което грабва вниманието, освен наистина зашеметяващият 4,7-инчов екран, е 720p HD дисплей, опаковани в едно шаси, което е само 8.9 милиметра дебело. Плюс това с помощта на Super IPS LCD 2 технологията, макар да няма яркото възпроизвеждане на цвета на Super AMOLED гамата на Samsung, наистина внася живот в игрите и филмите.

Няма да навлизаме в подробности относно плюсовете и минусите на OLED срещу LCD - достатъчно е да се каже, че е въпрос на избор, дали предпочитате подобрени съотношения на контраст или по-реалистично пресъздаване на цветовете. По наше мнение, двата са отлични и One X със сигурност няма да ви разочарова.

Подобно на Samsung Galaxy Nexus, има гъстота на пикселите (острота на изображението), която съперничи на iPhone 4S, но го прави на екран, с повече от един инч по-голям. Това е едно от тези устройства, които трябва да видите наистина за да повярвате.

Останалата част от дизайна на телефона, отново, е доста субективна. За големия си размер, той е наистина много лек 130g. Доста по-тежък от Samsung Galaxy S2 (14г. всъщност), но в действителност ще се убедите, че е почти невъзможно да го чувствате в джоба си.

За разлика от Samsung Galaxy Nexus предлага няколко, чувствителни на допир бутона на предната част на HTC One X, което означава, че дисплея не трябва да скача нагоре и надолу, за да показва контекстуални версии.

Има очакван превключвател за звука от дясната страна, бутона за захранването е на върха (придружен от 3.5мм жак за слушалки) и MicroUSB слот, от лявата страна, което също удвоява Mobile High-Definition връзка, за да се свържете към телевизор.

Телефона, е толкова експанзивен, в проектирането му, и води до много минималистично усещане, което вероятно ще се хареса на мнозина.

Този ефект се засилва от microSIM слота на гърба на телефона, който се отваря в Apple стил и не поддържа microSD , батерията e заключени в тялото на телефона.

По-малките SIM биха могли да бъдат леко раздразнение за някои потребители, липсата на слот за microSD ще бъде голям проблем за мнозина, особено след като HD филми и големи игри ще вървят много добре на телефон, като този.
Има 32GB вградена памет, но това няма да бъде достатъчно, за потребители, които не биха купили телефон с по малко от 64GB памет.

В задната част на телефона разполагате с 8-мегапикселова камера, която излиза доста от слушалката, но благодарение на леко извитият характер на шасито, не се отразява на телефона твърде много докато лежи на масата.
Бутона за захранването на горната част на телефона може да бъде доста трудно да се натисне докато телефона лежи в дланта ви, освен ако нямате най-големите ръце в света.

Размерът е основният въпрос за дизайна, за повечето хора - този лъскав на вид и лек модел ще се хареса на мъжете и жените, но тези с по-малки ръце, магат да имат леки затруднения с използването на HTC One Х ефективно.

Относно бялата версия на една Х, си струва да се отбележи, че за няколко часа той беше доста замърсен с пръстови отпечатъци зацапване и други подобни, така че не е лошо да го имате предвид при избор на цвят.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *