Защо не бартер, ако не можете да продадете своя имот?

Ако желаете непременно да продадете своя недвижим имот и вече сте свалили под минималния си праг цената му. Ако търсенето на вашия имот не е постоянно и сериозно, при положение, че имате опитен агент и не сте се ограничили само до своите действия относно продажбата, най вероятно вашия имот е в клас с нисък интерес или слаба оборотност.

Обичайно имотите с конкретно предназначение и/или скъпите и големи имоти поради по големите капиталовложения имат по слабо търсене и от там по слаба оборотност. Икономистите знаят, че бързата ликвидност на даден актив е важен фактор за определяне на привлекателността на актива.

Така ако имате един голям апартамент след извършен основен ремонт, който сте обявили под стойността на която сте го купили и стойността на разходите по ремонта , може да продължите да сваляте цената си докато не достигнете крайно ниска цена водеща до неизгодна сделка, само поради нетърпеливостта или неспособността да чакате подходящ клиент.

Бартер на големия апартамент за два по малки апартамента, дори с по малко площ и с нужда от ремонт, може да се окаже стратегически по-добрият ход за вас, тъй като малките апартаменти са най оборотната единица на пазара и най-лесно сменят собствениците си. Скоростта с която ще осъществите сделката си, не е фактор, който можете да пренебрегнете особено ако финансовия ресурс ви е необходим.

Бартерните сделки ви предоставят и финансови облекчения поради различната таблица за изчисление на дължимите такси по осъществяване на бартера. При случай в който разменяте голям имот за два по-малки тези облекчения могат да достигнат до двойно и дори тройно ( в зависимост от размера на данъчните оценки ) по-малки такси по изповядването на сделката при нотариус.

В подкрепа на развиващия се пазар за размяна бе създаден специализиран сайт за бартер обяви на недвижими имоти и превозни средства, ако желаете да разширите възможностите си заповядайте на бартери.бг, публикувайте своята оферта и разгледайте чуждите такива.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.