Седем съвета за избор на цветни лещи

Цветните лещи са наистина чудесен избор за всякаква промяна или подобрение на външния вид. Въпреки това, изборът на правилните цветни лещи, може да се окаже по-труден от колкото звучи. Някой хора, особено начинаещи могат да имат проблем с избора на лещи за себе си.

Ето и няколко съвета, с които да елиминирате трудността в избора:

1. Какъв е цвета на вашите очи - тъмен или светъл?
Естествения цвят на вашите очи, може да бъде определящ при избора на цвят лещи. Хората със светли очи, не биха предпочели покривните цветни лещи. Този тип лещи са проектирани да променят вашия цвят на окото, без да го правят фалшив и неестествен.
От друга страна, хората с тъмни очи могат да помислят за покривните цветни лещи, за една наистина зашеметяваща и атрактивна промяна на външния вид.

2. Желаете зашеметяващ ефект или малка промяна на външния вид?
Днес цветните лещи са достъпни в много цветове. Можете да изберете сред редица ярки отенъци за невероятно привлекателни цветове. Това е брилянтния избор за партита и други поводи, където желаете да бъдете забелязани лесно.
Противно на този ефект, за лека промяна на цвета, можете да  заложите на не толкова блестящи и ярки цветове, което ще ви донесе блестящи очи през работния ден. Обърнете внимание, че това са само предложения и вие сами определяте избора си и го съчетавате с начина си на живот.

3. Помислете за комфорта и продължителността на употреба на цветни лещи
Вашите цветни лещи трябва винаги да изглеждат добре, а същевременно да се чуствате комфортно с тях. Помислете за времето през което ще носите цветни лещи и се спрете на лещи с достатъчен живот за нуждите ви.

4. Потърсете контакт със специалист
Не пропускайте да потърсите контакт със специалист, в областта на цветните лещи, който да ви даде съвети, напътствия и разяснения относно поставянето, използването и поддръжката на цветни лещи.

5. Не се притеснявайте да пробвате.
Ако не сте сигурни в избора си или се колебаете, потърсете вариант за проба на цветни лещи. Посетете търговеца и изпробвайте избраните от вас лещи, за да сте сигурни, че правите точния избор.

6. Сравнение на цени
Сравнявайки цените на различните цветни лещи вземайте предвид времето за използване на лещите, начините на доставка, вариантите за поръчка, гаранционната политика, както и необходимите сертификати за качество.

7. Научете се как да поддържате правилно цветни лещи

Цветните контактни лещи изискват сходна поддръжка с останалите видове контактни лещи. Специалистите в областта на цветните лещи, могат да ви дадат подробни инструкции за начините на съхранение, почистване и поддръжка. Винаги търсете съвет, ако не знаете как да се справите с цветните лещи, за да се насладите на новия си външен вид и същевременно да се чуствате комфортно с цветни лещи.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *