Конкретни цели на проекта Referring Links

В тази тема ще напиша какви бяха конкретните цели при стартирането на проекта за препращащи връзки Referring Links. Още информация за този widget може да намерите на официалния сайт referringlinks.com или при търсене в Гугъл.

1. Малък по обем инсталационен код

Важно е инсталационният код за потребителите да е възможно най-малък по обем. Хората се съмняват, ако трябва да поставят голям по обем код в сайтовете си. Това пречи и на други системи, примерно търсачките, на които им е по-трудно да вземат съдържанието на сайта. В случая кодът на системата, който е задължителен, е сведен до един ред.

2. Пълна стандартизация на програмния код

Всички кодове на модула спазват W3C стандартите. Това гарантира до известна степен работата на приложението на различни операционни системи, браузъри и потребителски сайтове. Всички използвани езици в приложението са стандартизирани по W3C. Чрез стандартите се гарантира безпроблемната работа на модула като цяло в обозримото бъдеще.

3. Работа на всички съвременни браузърите

Изключително важно е приложението да работи коректно на всички съвременни браузъри. Проблеми дори с един вид браузър, биха довели от изкривяване на статистическите данни, което ще доведе до спад в доверието към модула. Приложението е тествано на всички ядра на съвременни браузъри и работи успешно на всички тях.

4. Бързина и ефективност на модула

За сайтовете потребители на системата е от изключителна важност модулът да се зарежда възможно най-бързо и да се държи като елемент от клиентския сайт, въпреки че, не е. Благодарение на кеширането на HTTP ниво, това е постигнато, като няма никакво забавяне при зареждането на потребителските сайтове, защото нужните файлове се пазят в браузъра на потребителите до 6 часа.

5. Минимално натоварване на сървърната машина

Бързото зареждане на модула означава и минимизиране на натоварването на сървъра на модула. Това е изключително важно, като се има предвид факта, че потребителите на системата бавно, но сигурно се увеличават. Бързината на зареждане е постигната чрез максимална оптимизация на всеки един елемент от модула за препращащи връзки.

6. Точност на резултатите при отчет

За потребителите, както и за администраторите, е от значение точността на визуализираните статистически данни. В повечето случаи администраторите инсталират на сайтовете си и други системи за анализ и статистика. Вижда се ясно, кога резултатите се различават значително. Подобни големи разлики са недопустими и вредят на имиджа на системата.

7. Защита на системата от манипулация на данните

Опитите за манипулация на данните на системата са най-големият проблем на този етап. Недобронамерени потребители се опитват и винаги ще се опитват да манипулират резултатите от модула в по-големи сайтове, с цел реклама и лична облага. Чрез подходящи защитни филтри на този етап от развитието на системата, положението е овладяно.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *