Samsung пусна здравно приложение S Health за GALAXY S III

Когато Samsung анонсира своя флагмански Android-смартфон Galaxy S III през март тази година, наред с другите неща, тя представи и приложението S Health, обещавайки да го пусне по-късно. Сега е време да разгледаме този продукт малко по-отблизо.

Основното предназначение на S Health е да събира данни за здравното състояние на собственика на смартфона. Програмата Ви помага да следите как водите здравословния си начин на живот и няма ли очевидни заплахи за здравето Ви.

Новият продукт е съвместим с широка гама от медицински сензори, като глюкомер, монитори за кръвното налягане и за определяне на телесния състав. При пускане на приложението, специалните датчици автоматично предават пълния спектър от медицинска информация на смартфона Galaxy S III посредством Bluetooth или чрез USB-порт, което информира потребителя за състоянието на здравето му в този момент.

Приложението S Health събира здравни данни и превежда резултатите в графики или таблици за да може потребителя да види пълната картина на здравното си състояние и в по-разбираема форма. S Health Ви позволява да следите и сравнявате здравните си показатели в продължение на дълъг период от време.

Тази функция е особено важна за онези потребители, които поради болест, трябва да осъществяват постоянен мониторинг на специфични критерии за тяхното здраве. Програмата с лекота се адаптира към личните нужди на всеки потребител и можете да я използвате за да проследите промяната на теглото си, броене на калории, напомняния за нуждата от прием на лекарства и други.

Освен това, продуктът включва социален компонент, а именно възможност за споделяне на своите постижения с приятели в социалните мрежи. Положителните резултати могат да бъдат голяма мотивация за воденето на здравословен начин на живот.

В момента, новото приложение е достъпно за жителите на Западна Европа (Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания). S Health за Galaxy S III може да бъде изтеглен посредством Samsung More Services, като предварително заредете приложението. Samsung планира постепенно да пусне S Health и на другите пазари. Но кога приложението ще бъде достъпно в България все още няма информация.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *