Ефективна реклама – идеи за малкия бизнес

Ако сте собственик на малка фирма или имате желание да започнете нов бизнес, осъзнаването за необходимостта от реклама ще бъде от решаващо значение за успеха ви. Успокоението, че щом в момента "работата върви" рекламата не е необходима е грешно - парите, което не сте отделили за реклама не са спестени.

Рекламираме ли се ефективно и какви са целите, които искаме да постигнем?
Достатъчно адекватен ли е начина, по който се опитваме да привлечем потребителите да се възползват от нашите продукти и услуги?
С какво сме по-различни от конкуренцията и можем ли да работим съвместно с нея?

Ако всички тези въпроси ангажират съзнанието Ви сте на прав път. И със сигурност ще Ви бъде от полза, ако положите усилия да научите малко повече за принципите и похватите в рекламния бранш.

Добре, но как да разберем дали една реклама е ефективна и какви са начините за измерване на резултатите?

Ако начина, по който се рекламирате в момента не ви носи печалба - време е да се замислите.
"Всичките ми конкуренти се рекламират по този начин" е просто оправдание за загуба на пари от реклама, която не работи. Бъдете креативни и престанете да горите пари чрез използване на неефективна реклама. Необходимо е да сте непрекъснато в крак с времето - ако бизнесът Ви не се променя заедно със средата сте обречени.

Не мислете единствено за бюджета си, а приложете нови мислене и подход. За последното десетилетие възможностите за реклама, която не изисква голям бюджет са се увеличили многократно.
Започвайки нова рекламна стратегия на първо време не се ангажирайте с голяма сума. Не се повлиявайте от съветите на "експерти" и рекламни агенции за по-дългосрочен ангажимент за сметка на някаква отстъпка.
Опитайте и ако продажбите и печалбите се увеличат адекватно - рискувайте!

Държим дебело да подчертаем, че сама по себе си рекламата не е достатъчна, за да доведе до увеличаване на продажбите и печалба!

В тези статии ще се опитаме да дадем единствено съвети относно това как хората да научат за Вашите продукти и услуги.

бутони за социални мрежи