Sony Xperia Sola

Sony Xperia Sola
Sony полагат усилия, да разширят обхвата на Xperia, след като японския гигант купи Ericsson. Xperia Sola се намира точно в средата на групата. Флагманът Xperia S се определя като таван и, Xperia U ще определи какво да очакваме от Android предложенията на компанията. Xperia Sola, от своя страна, трябва да се стреми да укрепи впечатлението, че Sony е в доста добра форма, от както играе соло.

Въпреки че технически не е част от серията NXT, Xperia Sola споделя някои от проектните възможности за избор на своите 2012 Xperia роднини. Той предлага няколко забележителни характеристики, за да компенсира липсата на Ice Cream Sandwich (актуализацията на Android 4.0 е насрочена за лятото на 2012 г.). Те включват супер-свеж дисплей с плаващ Touch и мощен двуядрен процесор, който обещава Gingerbread да функционира идеално гладко. Той също има NFC и търговците на дребно предлагат няколко NFC тага, с които да си поиграете.

Sony Xperia Sola се стреми да ви предостави преживяване, с което да се отличи от тълпата от среден клас дроиди. Смарт тагове, които са определено стъпка в правилната посока, с NFC продължават с пълна пара. Като цяло, Xperia Sola има конкурентен набор от функции за ценовата си гама и с плаващата Touch технология добавя марка за изключителност. Дисплеят реагира не само на натиск, но и на съвсем леко докосване с пръсти.

Sony Xperia Sola е рутинно упражнение в процеса на изкачване на стулбицата от нисък към висок клас телефон. Това е среден клас смартфон, но Sony няма как да мине без него, ако иска да стигне бързо там, където са се запътили. Не става дума за HD екран, четири-ядрени процесори и неизвестно колко мегапикселови камери - Xperia Sola се води от правилото 80-20. Това означава, че той се опитва да даде 80% от функционалността за 20% от цената (добре, тук имаме по-скоро 50%, но това е начина по който системата работи).

Един от компромисите които Sony трябваше да направят е да се лишат от Cream Sandwich, който се очаква по някое време през второто тримесечие на 2012 година. На втора мисъл, на ICS, задвижвани устройства все още са трудно биха се появили в този ценови диапазон, така че това вероятно не е голям пасив.

Конкуренцията е гореща в момента и дори някои вътрешни битки са неизбежни. Ако можете да живеете без микро слот за карта и да се вместите в рамките на 8 GB вътрешна памет, Xperia U е почти точно попадение. U идва със страхотен NXT дизайн, за да компенсира 0,2 инча по-малък екран и струва по-малко от Xperia Sola, което може да бъде един решаващите фактори.

HTC се включват в надпреварата също. The One V няма двуядрен процесор, но има ICS с изваждането от кутията, така че, изпълнението не е никак лошо. Той има предимство и във външният вид, благодарение на алуминиевото тало, но почти остарелия чипсет може да има негативен ефект върху цялостното преживяване, ICS или не.

Samsung се стараят да покрият всички бази и всеки сегмент на пазара. Galaxy Ace 2 е изграден около един и същ чипсет като Xperia Sola и съвпада с 5-мегапикселова камера, но не изглежда толкова добре. За сметка на това има малко по-ниска цена.

Ако сте готови да се бръкнете малко по-дълбоко, можете да опитате Samsung Galaxy S. Няколко допълнителни долара за да получите по-голям AMOLED екран, но все пак ще трябва да изчакате за актуализация ICS.
LG тук има силен кандидат - Optimus 2X може да бъде малко стар, но той все още превъзхожда Xperia Sola по много начини. 1080p видео заснемане, по-голям 4.0 инчов дисплей и 8 MP камера. Той не е по-скъп, но възрастта му е малко напреднала.

Дори изправен срещу способна конкуренция, Xperia Sola се бори да запази позицията си. Плаващият му сензорен екран може да не е достатъчен да спечели играта, липсва сложността на неговите NXT братя, но привидно тромавият външен вид не е без очарование. Ние харесваме облика на телефона, солидният му вид е точка в негова полза.

Добра връзка, добър екран и много приличен чипсет трябва да бъдат критериите на всеки, който иска да получи най-доброто за парите си. И само от Sony зависи да достави ICS ъпдейт своевременно, за да запази Xperia Sola на челна позиция.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *