7 съвета за по-евтини самолетни билети

С добро планиране и предвидливост е възможно да пътувате до вашата любима дестинация без това да повлияе значително на вашия бюджет. В следващите редове ще подберем няколко хитри идеи, които ще ви помогнат да намерите по-бързо изгодни билети за самолети.

1. Следете, когато в медиите има информация определена авиокомпания, това значи, че най-вероятно в момента се провежда рекламна кампания и едно от нещата, включени в кампанията им е да се продават временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в плановете за полетите си. Вторник, сряда и събота обикновено са по-евтини дни за полети. Това важи и за много късни и много ранни полети. По празниците билетите винаги са много по-скъпи. Това важи и за сезона на отпуските.

3. Проучете пакетите на авиокомпаниите. Обикновено ако  наемете автомобил и резервирате хотел от авиолинията, пакета ще ви излезе много евтин. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви струвало всичко, ако резервирате хотел сами.

4. Намерете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Проверете в Интернет с ключови думи "евтини самолетни билети", "самолетни билети цени", "самолетни билети промоции" и други, за които можете да се сетите.

5. Резервирайте предварително. Колкото по-предварително купите вашите билети, толкова по-насметка ще е вашия билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да измислите план много преди датата, на която ще летите, но средствата, които ще спестите ако положите малко усилия ще бъдат значителна сума.

6. Поинтересувайте се дали авиокомпанията, с която ще летите има програма за лоялни пътници. Може да се предполага, че и друг път ще бъдете с тази авиолиния, и ако спечелите повече точки може би ще летите по-евтино или ще получите някои екстри. Не изпускайте тази възможност.

7. Важно е да знаете, че едни от най-изгодните билети за полети се предлагат от нискобюджетните превозвачи като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *